Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 dec 2009 - Anul XIV, nr. 302 (4288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un desert italian pentru Crăciun: Panforte cu fistic

Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver recomandă o reţetă uşor de preparat pentru după-amiezile de Crăciun petrecute în compania prietenilor - Panforte cu fistic, informează dailymail.co.uk.
Panforte, o prăjitură italiană special preparată cu ocazia Crăciunului, este delicioasă, densă, consistentă şi conţine multe fructe, fiind un desert uşor de preparat, care poate fi servit împreună cu cafeaua de după prânz.
Numărul de porţii: 8-10
 

Ingrediente:
150 de grame de fistic decojit
150 de grame de migdale decojite
175 de grame de smochine uscate, tăiate în patru
100 de grame de amestec de coji de citrice
o lingură de pudră de scorţişoară
1/2 lingură amestec de condimente
2 linguri de pudră de cacao
50 de grame de făină integrală
25 de grame de unt
150 de grame de miere
150 de zahăr pudră de zahăr brun
2-3 linguri de pudră de zahăr alb
 

Mod de preparare:
1. Încălziţi cuptorul la 150°C - 170°C. Ungeţi cu unt şi apoi căptuşiţi fundul unei tăvi de copt înaltă de 20 de centimetri cu hârtie de copt.
2. Puneţi fisticul, migdalele, smochinele şi cojile de citrice într-un bol termorezistent. Presăraţi deasupra lor scorţişoara, amestecul de condimente, pudra de cacao şi făina. Amestecaţi.
3. Puneţi untul, mierea şi zahărul brun într-o cratiţă, la foc potrivit, şi amestecaţi până când ingredientele se topesc şi formează o compoziţie unitară, cu puţin timp înainte de a atinge punctul de fierbere.
4. Turnaţi această compoziţie deasupra amestecului uscat obţinut la punctul 2 şi amestecaţi cu o lingură de lemn. Transferaţi noul amestec în tava de copt şi nivelaţi cu spatele lingurii de lemn.
5. Introduceţi tava în cuptor şi coaceţi timp de 45 de minute, până când la suprafaţa compoziţiei vor apărea primele bule. Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească, înainte de a răsturna prăjitura pe un platou. Presăraţi pudra de zahăr alb deasupra feliilor tăiate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un desert italian pentru Crăciun: Panforte cu fistic.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un desert italian pentru Crăciun: Panforte cu fistic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei