Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 dec 2009 - Anul XIV, nr. 302 (4288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câinele, desemnat animalul de companie cel mai poluant din lume

Câinele, considerat cel mai bun prieten al omului, ar putea fi unul dintre cei mai mari inamici ai mediului înconjurător, deoarece poluează de două ori mai mult decât un vehicul 4X4, potrivit unui studiu publicat în revista New Scientist.
Aceste informaţii, publicate iniţial în cartea "Time to Eat the Dog: The Real Guide to Sustainable Living", scrisă de neo-zeelandezii Robert şi Brenda Vale, i-a supărat pe stăpânii de câini, care s-au simţit lezaţi de faptul că sunt consideraţi singurii care creează probleme.
Soţii Vales, profesori de economie durabilă la Universitatea Victoria din Wellington, au analizat cele mai cunoscute branduri de hrană pentru animale şi au calculat că un câine de mărime medie mănâncă aproximativ 164 de kilograme de carne şi 95 de kilograme de cereale pe an.
Suprafaţa necesară obţinerii hranei pentru un câine de talie medie este de 0,84 de hectare, fiind de peste două ori mai mare ca suprafaţa necesară obţinerii carburantului pentru un vehicul 4X4, care rulează pe o distanţă de 10.000 de kilometri, într-un an, în care se include şi energia cheltuită pentru fabricarea acelui vehicul (0,41 hectare).
Pentru a confirma rezultatele acestui studiu, editorii revistei New Scientist l-au rugat pe John Barrett de la Institutul Stockholm Environment din comitatul York din Marea Britanie, să calculeze emisiile de carbon pe baza propriilor date. Rezultatele obţinute au fost identice.
Nici alte animale nu sunt prea "blânde" cu mediul, au explicat soţii Vale.
"Pisicile au o amprentă ecologică de aproximativ 0,15 hectare, doar cu puţin mai mică decât emisiile produse în urma conducerii unui automobil Volkswagen Golf timp de un an, iar o pereche de hamsteri produc aceeaşi cantitate de noxe ca un televizor cu ecran plat. Chiar şi un micul caras auriu poluează la fel ca două telefoane mobile.
Însă Reha Huttin, preşedinta fundaţiei pentru drepturile animalelor 30 Million Friends, consideră că impactul avut asupra oamenilor de dispariţia animalelor de companie ar fi la fel de devastator.
"Animalele de companie sunt benefice împotriva depresiei, ne ajută să învingem stresul şi sunt bune la bătrâneţe", a explicat Reha Huttin.
Impactul animalelor de companie asupra mediului înconjurător nu se limitează la emisiile de carbon, deoarece câinii şi pisicile devastează viaţa sălbatică din jurul reşedinţelor în care trăiesc, răspândesc diverse maladii şi poluează sursele de apă, au declarat experţii australieni.
Cu un total de 7,7 milioane de pisici în Marea Britanie, specialiştii au estimat că 188 de milioane de animale sălbatice sunt vânate, ucise şi devorate de micuţii prădători felini, care ucid, în medie, 25 de păsări, mici mamifere şi broaşte în fiecare an.
Şi câinii distrug biodiversitatea din jur, în timp ce fecalele lor produc creşterea nivelului bacterian din râuri şi izvoare, făcând ca apa acestora să devină nepotabilă, distrugând oxigenul şi fauna acvatică.
În ciuda acestor viziuni "apocaliptice" despre impactul animalelor domestice asupra mediului înconjurător, există totuşi şi soluţii, printre acestea aflându-se şi scăderea cantităţii de carne îmbogăţită cu proteine din hrana animalelor.
O altă soluţie este evitarea plimbării câinelui în zonele sălbatice şi ţinerea pisicii în interiorul locuinţei pe timpul nopţii, pentru a o împiedica să vâneze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinele, desemnat animalul de companie cel mai poluant din lume.
 Vizualizări articol: 958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câinele, desemnat animalul de companie cel mai poluant din lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei