Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 dec 2009 - Anul XIV, nr. 302 (4288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prinţul William al Marii Britanii a dormit o noapte pe stradă, alături de persoanele fără adăpost

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a petrecut o noapte pe o stradă din Londra pentru a sensibiliza opinia publică faţă de situaţia grea a persoanelor fără adăpost, a anunţat, marţi, o organizaţie de caritate britanică, citată de AFP.
În vârstă de 27 de ani, nepotul Reginei Elisabeta a II-a a petrecut săptămâna trecută noaptea de miercuri spre joi pe o străduţă din apropierea Tamisei, învelit într-un sac de dormit şi aşezat pe cartoane, în condiţiile în care temperatura coborâse la minus 4 grade Celsius.
"Nu avea cum să nu simtă frigul, duritatea asfaltului sau teama de a fi acostat de traficanţii de droguri, de proxeneţi sau de cei cărora le face plăcere să lovească persoanele fără adăpost", a declarat Seyi Obakin, preşedintele organizaţiei de caritate Centrepoint, care i-a ţinut companie prinţului.
"Unul dintre cele mai înfricoşătoare momente s-a consumat atunci când am fost pe punctul de a fi loviţi de o maşină care curăţă străzile şi care pur şi simplu nu observase micul nostru grup ghemuit, ceea ce arată cât de vulnerabile sunt persoanele fără adăpost", a continuat el.
În ceea ce îl priveşte, viitorul rege a declarat: "După o noapte, nu pot nici măcar să încep să îmi imaginez cum este să dormi pe străzile Londrei în fiecare noapte".
Centrepoint este prima organizaţie de caritate care a beneficiat de patronajul său, în 2005. Şi mama sa, Prinţesa Diana - decedată într-un accident de maşină petrecut la Paris în 1997 - susţinea această organizaţie.
Peste 4.500 de persoane fără adăpost dorm pe străzile Londrei, relevă cele mai recente date publicate de Guvern şi potrivit cărora aproape 40 la sută dintre ei sunt străini, originari cu precădere din ţările Europei de Est.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinţul William al Marii Britanii a dormit o noapte pe stradă, alături de persoanele fără adăpost.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prinţul William al Marii Britanii a dormit o noapte pe stradă, alături de persoanele fără adăpost0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei