Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2009 - Anul XIV, nr. 291 (4277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Americanii consumă, zilnic, 34GB de date şi informaţii fiecare

Un american consumă circa 34 gigabaiţi de date şi informaţii în fiecare zi, cantitate care a crescut cu 350% în ultimii 30 de ani, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea California din San Diego, informează New York Times, în ediţia electronică.
Potrivit calculelor incluse în raport, "dieta" zilnică de informaţii include circa 100.000 de cuvinte, în print sau online, la posturile TV sau de radio, în condiţiile în care romanul "Război şi Pace" al lui Tolstoi are circa 460.000 de cuvinte.
Cercetătorii, care au folosit pentru studiul lor studii anterioare referitoare la consumul de informaţie, au stabilit că americanii ajung la date şi informaţii prin numeroase canale, precum TV, radio, internet, mesaje text sau jocuri video. Ei consumă în principal conţinuturi de tip TV, alocând acestei activităţi circa cinci ore pe zi. După conţinuturile TV, locul următor este ocupat de radio, cu 2,2 ore pe zi, computerele - aproape două ore pe zi, jocurile video - circa o oră pe zi şi lectura - 36 de minute.
Majoritatea activităţilor de accesare de date şi informaţii se derulează simultan, cum ar fi conversaţiile telefonice simultane cu verificatul poştei electronice sau trimiterea de mesaje instant în timpul vizionării unor emisiuni TV.
Per total, consumul de informaţie creşte cu circa 6% pe an, potrivit studiului.
"Jocurile video au înregistrat cea mai mare creştere din punct de vedere al cantităţii de date consumate", reprezentând 55% din total, a spus Roger Bohn, profesor de managementul tehnologiei şi coautor al studiului.
El a remarcat şi declinul consistent al consumului de informaţie din publicaţiile tipărite.
În total, locuinţele americane au consumat 3,6 Zettabaiţi de informaţie de toate tipurile în 2008, potrivit cercetării.
Un Zettabait este egal cu un miliard de trilioane de biţi, adica 1 urmat de 21 de zerouri. Un singur Zettabait este echivalent cu 100 de milioane de copii ale tuturor cărţilor din Biblioteca Congresului SUA sau cu şapte strate de cărţi cu texte acoperind teritoriul continental al Statelor Unite şi Alaskăi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Americanii consumă, zilnic, 34GB de date şi informaţii fiecare .
 Vizualizări articol: 412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Americanii consumă, zilnic, 34GB de date şi informaţii fiecare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei