Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2009 - Anul XIV, nr. 278 (4264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O fotografie nud a cuplului Roman Polanski - Sharon Tate va fi scoasă la licitaţie în decembrie

O fotografie nud a regizorului Roman Polanski şi a soţiei sale Sharon Tate, făcută cu puţin timp înainte ca aceasta să fie asasinată, va fi scoasă la vânzare, la o licitaţie organizată de casa Christie's, la începutul lunii decembrie, relatează Reuters.
Un print pe bază de pulbere de argint, al fotografiei făcute de David Bailey în 1969, cu doar câteva luni înainte ca actriţa Sharon Tate şi alte patru persoane să fie asasinate de adepţii sectei lui Charles Manson, a fost realizat în 1988 şi a fost inclus într-o expoziţie itinerantă de fotografii.
"Este o imagine importantă", a declarat Laura Paterson, vice-preşedintele casei de licitaţii Christie's, directorul departamentului de fotografie. "Este cu siguranţă provocatoare din cauza identităţii celor două personaje. Este, totodată, o fotografie nud emoţionantă a unui cuplu fericit. David Bailey a capturat într-adevăr esenţa acelei perioade".
Fotografia îi prezintă pe cei doi soţi de la bust în sus. Sharon Tate pozează din profil, cu braţul drept în jurul umărului lui Roman Polanski, iar braţele acestuia acoperă bustul soţiei sale. Ambii privesc către obiectivul aparatului de fotografiat.
Această fotografie a fost publicată şi în cartea lui David Bailey, intitulată "Goodbye Baby & Amen: A Saraband for the Sixties".
Fiind doar una dintre cele 200 de fotografii ce vor fi licitate pe 7 decembrie, preţul ei estimativ este cuprins între 8.000 şi 12.000 de dolari, însă suma finală de vânzare ar putea fi mai mare, având în vedere recentul scandal în care este implicat Roman Polanski.
În vârstă de 76 de ani, Roman Polanski, premiat cu un Oscar şi un Palme d'Or pentru filmul "Pianistul", a fost arestat în Elveţia, pe 26 septembrie, în baza unui mandat emis de autorităţile americane. Pe 23 octombrie, cineastul a anunţat că se opune extrădării sale în SUA, unde este urmărit în justiţie pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră de 13 ani în 1977. Ambele cereri de eliberare ale cineastului au fost respinse de justiţia elveţiană.
Arestarea sa, la peste 30 de ani de la faptele menţionate, a suscitat vii polemici vizavi de responsabilitatea morală şi penală a celebrităţilor.
Polanski s-a aflat iniţial sub incidenţa mai multor capete de acuzare, inclusiv cele de viol şi corupere prin administrare de droguri. În mărturia pe care a depus-o în timpul procedurii de anchetare, cineastul a declarat că este vinovat doar de întreţinere de raporturi sexuale cu o minoră. Polanski a petrecut 42 de zile într-o închisoare din California, pentru evaluare psihiatrică, şi a părăsit Statele Unite înainte de formularea sentinţei, mutându-se în Franţa.
Puternic dezaprobat de presa americană din acea perioadă, cineastul franco-polonez nu s-a mai întors niciodată în Statele Unite, nici măcar atunci când a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, în 2003, pentru filmul "Pianistul", cu Adrien Brody în rolul principal. Polanski era unul dintre cei mai apreciaţi regizori de la Hollywood la sfârşitul anilor '60 şi începutul anilor '70, pentru stilul avangardist al filmelor sale. El s-a bucurat de compasiunea americanilor după ce soţia lui însărcinată, actriţa Sharon Tate, a fost ucisă, în 1969, în Los Angeles, de patru membri ai sectei lui Charles Manson. Polanski, regizorul filmelor devenite clasice "Un copil pentru Rosemary" (1968) şi "Cartierul chinezesc" (1974), are cetăţenie franceză şi nu poate fi extrădat de Franţa în Statele Unite.
David Bailey, în vârstă de 71 de ani, este un fotograf britanic, renumit pentru fotografiile sale din lumea modei, dar şi pentru instantaneele sale rock'n'roll.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fotografie nud a cuplului Roman Polanski - Sharon Tate va fi scoasă la licitaţie în decembrie.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O fotografie nud a cuplului Roman Polanski - Sharon Tate va fi scoasă la licitaţie în decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei