Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2009 - Anul XIV, nr. 272 (4258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

Predispoziţia pentru un viitor comportament infracţional, detectabilă de la vârsta de trei ani

Predispoziţia pentru un viitor comportament infracţional al copiilor care nu manifestă frică, considerată un răspuns normal faţă de sunete puternice şi neplăcute la vârsta de trei ani, reprezintă dovada potrivit căreia aceşti copii vor comite infracţiuni la vârste adulte, informează Reuters.
Acest studiu, publicat luni în American Journal of Psychiatry, realizat de mai mulţi cercetători din Statele Unite şi din Marea Britanie a comparat rezultatele obţinute în urma unui studiu anterior, realizat pe un eşantion de 1.800 de copii născuţi în anii 1969 şi 1970 în Insula Mauritius din Oceanul Indian, cu cazierele lor judiciare după 20 de ani.

 

Frica de consecinţe

La vârsta de trei ani, copiii au fost testaţi pentru a măsura nivelul lor de "condiţionare a fricii", un parametru care măsoară frica de consecinţe. Copiii care asociază sunetele neplăcute sau alte experienţe neplăcute cu frica vor fi mai puţin predispuşi spre a comite acte antisociale, deoarece ei vor asocia astfel de experienţe cu pedepsele acordate pentru aceste acţiuni.
Cercetătorii au testat răspunsurile copiilor de trei ani la zgomote neplăcute, folosind un detector de minciuni. Atunci când cercetătorii au analizat cazierele judiciare ale participanţilor, după 20 de ani, au constatat că 137 dintre aceştia - 131 de bărbaţi şi 6 femei - aveau cel puţin o condamnare.
Comparativ cu aproape 300 de participanţi care nu aveau nici o înregistrare în cazier, cei 137 de participanţi au avut reacţii mult mai slabe în faţa zgomotelor puternice, la vârsta de trei ani.
Această descoperire ar putea să întărească concluziile unui studiu anterior, potrivit căruia psihopaţii şi copiii cu probleme comportamentale, în vârstă de 11 ani, prezintă anomalii similare într-o anumită zonă cerebrală, denumită "complex amigdalian". Această zonă este responsabilă cu gestionarea fricii de consecinţe.

 

Infracţiunea reprezintă o construcţie complexă

Deoarece acest studiu a ţinut cont de factorii sociali, precum educaţia parentală, numărul părinţilor din familie, statutul socio-economic şi mărimea familiei, factorii biologici se află la originea acestor "emoţii trunchiate" înregistrate în cazul copiilor de trei ani, consideră medicul Adrian Raine de la Universitatea York din Marea Britanie, coautor al studiului.
Cu toate acestea, cercetătorii avertizează asupra faptului că rezultatele studiului lor nu oferă însă o modalitate biologică de identificare a viitorilor infractori.
"Infracţiunea reprezintă, în mod cert, o construcţie complexă, care implică interacţiuni multiple între genetică, creier, familie şi influenţe sociale", consideră autorii.
Însă ei concluzionează că descoperirea lor ar putea să sprijine ideea potrivit căreia predispoziţia pentru activităţi antisociale şi infracţionale s-ar putea găsi adânc înrădăcinată în creierele copiilor, ceea ce înseamnă că, dacă aceste rezultate vor fi confirmate, "eforturile făcute pentru a preveni şi a trata aceste probleme universale de comportament se vor putea baza tot mai mult pe o serie de intervenţii medicale timpurii".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predispoziţia pentru un viitor comportament infracţional, detectabilă de la vârsta de trei ani.
 Vizualizări articol: 314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predispoziţia pentru un viitor comportament infracţional, detectabilă de la vârsta de trei ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei