Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 oct 2009 - Anul XIV, nr. 256 (4242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetătorii americani au obţinut în laborator celule care produc ovule şi spermatozoizi

Cercetătorii americani au descoperit o metodă prin care au reuşit să transforme celulele suşă embrionare umane în celule sexuale care produc ovule şi spermatozoizi, obţinând astfel mai multe informaţii despre stadiile incipiente ale dezvoltării umane, potrivit unui studiu publicat în revista Nature.
Potrivit Reuters, această descoperire ar putea conduce la o mai bună înţelegere a declanşării maladiilor moştenite genetic şi la o adevărată revoluţie a tratamentelor de fertilitate.
Studiul a fost coordonat de medicul Renee Riejo Pera de la Universitatea Stanford din California.
"Timp de mulţi ani, nu am avut capacitatea de a analiza felul în care celulele germinale dau naştere ovulelor şi spermatozoizilor, felul în care sunt ele alcătuite, care sunt genele din structura lor, care sunt componentele active şi modul lor de acţiune", a explicat coordonatoarea studiului.
Această parte a ciclului reproductiv uman nu poate fi studiată pe animale, deoarece genele implicate se întâlnesc doar la om.
Celulele germinale se dezvoltă la oameni, de obicei, începând din a 12-a zi după fertilizare, de-a lungul primului trimestru.
Cercetătorii americani au descoperit o modalitate prin care au obţinut celulele germinale din celulele suşă embrionare şi au adăugat în proteinele componente o genă care face ca proteinele să emită o culoare verde atunci când celulele germinale sunt active.
După ce au fost convinşi că au obţinut celule germinale, cercetătorii au introdus şi au extras mai multe gene - DAZ, DAZL şi BOULE - despre care ei consideră că au un rol important în transformarea celulelor suşă în celule germinale imature.
Una dintre aceste gene, DAZL, reprezenta cheia transformării celulelor suşă embrionare în celule germinale. Când ea a fost oprită, jumătate dintre celulele germinale s-au format.
Şi celelalte două gene, DAZ şi BOULE, joacă un rol major în reducerea la jumătate a numărului cromozomilor din celule, un proces denumit meioză, care trebuie să se desfăşoare înainte de fertilizare.
Cercetătorii americani consideră că această descoperire le oferă oamenilor de ştiinţă posibilitatea de a studia stadiile incipiente ale dezvoltării umane şi să colecteze noi informaţii despre maladiile moştenite genetic şi despre infertilitate.
Studiul a fost finanţat parţial de National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetătorii americani au obţinut în laborator celule care produc ovule şi spermatozoizi.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercetătorii americani au obţinut în laborator celule care produc ovule şi spermatozoizi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei