Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 oct 2009 - Anul XIV, nr. 256 (4242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Tulburaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Jucătorul român de fotbal, conform sintagmei care circulă încă de pe vremea (1964-1972) când jucam şi eu fotbal, e „născut talent şi mort speranţă”. Este o radiografie de o exactitate cutremurătoare şi totodată un adevăr de-a dreptul filosofic, spunând în cinci cuvinte totul despre atitudinea în viaţă a fotbalistului mioritic. Rar fotbalist de-al nostru care să-şi fi confirmat talentul nativ prin mari reuşite la maturitate. Vorbim de cea sportivă, că în rest absolut toţi rămân ancoraţi într-un infantilism jenant. Consolarea ar fi că asta cu infantilismul e valabilă şi la celelalte sporturi, parcă încă mai abitir la gimnastica feminină.
Unul din cazurile cele mai mediatizate în ultima vreme este cel al nefericitului Ianis Zicu. Omul traversează o pasă nu doar proastă, ci de-a dreptul mizerabilă: ratează mult, parcă tot mai mult de la o etapă la alta, lumea îl huiduie încă dinainte primului fluier, încă şi mai tare în timpul jocului, iar la urmă în aşa hal încât crezi că se mai pune de o revoluţie. Explicaţia lui Zicu? El e o fiinţă sensibilă care are nevoie de suport permanent, iar într-o atmosferă ostilă se pierde. Aşa se vede de la el. De la mine se vede o fiinţă letargică, atinsă de o lene incomensurabilă. Un leneş perfect, pe lângă care mamiferul numit chiar aşa, leneşul, pare un fel de Schumacher în treapta ultimă de viteză. Dincolo de lenea-i funciară, Zicu are în mod evident probleme cu capul. Findcă dacă te blochezi când îţi este ostilă tribuna e clar că n-ai ce căuta în fotbal. Prin comparaţie, dacă la trei fluierături, două huiduieli şi-o „m..e” mică Zicu nu mai vede nici mingea, nici poarta, atunci ce ar fi trebuit să facă Figo cînd îi deversau ăia din tribune, la corner, sute de brichete, zeci de telefoane şi mii de monede în cap? Probabil să se spânzure. Vreau să spun că fotbalul de mare performanţă preuspune nu doar talent, muncă şi niţel noroc, ci şi integritate psihică. S-au găsit deja salvatori: Copos zice că la Rapid Zicu îşi va reveni. Nu văd cum: nesimţirea e din naştere, iar pentru cap n-am auzit să fi urmat vreun tratament. Pentru cei care regretă deja apropiata lui plecare de lângă Spitalul de Urgenţă la Clinica Giuleşti, un strop de consolare: locul nu va rămâne gol. Pe el deja se anunţă o aprigă concurenţă: vin Bratu (care rimează doar cu “ratatu”!) şi, dacă n-o găsi echipă în Portugalia, „Săgeată”! Care rimează cu “o s-o facem şi mai lată”! Adică alţi doi tulburaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tulburaţii.
 Vizualizări articol: 1066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tulburaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei