Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2009 - Anul XIV, nr. 159 (4145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Interviul pentru angajare - Un obstacol greu de trecut ?

Stilurile de abordare ale unui interviu şi strategiile prin care, angajatorii obţin de la tine, ca şi candidat, informaţiile pe baza cărora să se decidă dacă iţi acordă sau nu jobul, sunt diferite de la specialist la specialist. Există, însă tipologii structurate în funcţie de felul în care aceştia abordează un interviu . Pentru a-ţi mări şansele de a obţine jobul, este necesar să analizezi angajatorul, să identifici felul său caracteristic de a comunica şi de a extrage informaţiile care îl interesează.
Astfel, pentru dumneavoastră, am încercat să structurăm o clasificare a tipurilor de angajatori, utilă tuturor celor ce susţin un interviu pentru ocuparea unui post:
Angajatorul “prieten”, acest tip de recrutor va zâmbi mult şi va avea un ton al vocii scăzut, va face glume şi îţi va sugera să te relaxezi. Există trei categorii de recrutori care folosesc la interviul de angajare metoda “prietenului”: cei care încearcă să acopere propriile carenţe în materie de tehnică de intervievare; cei care doresc să fie plăcuţi şi să facă o impresie bună candidaţilor; cei care sunt experţi în tehnici şi strategii de recrutare şi vor să obţină cât mai multe informaţii de la tine. Strategia ta: poartă-te prietenos şi deschis, însă, în acelaşi timp, nu lasă garda jos şi fii atent la formularea răspunsurilor, pe toată durata întâlnirii.
Angajatorul “focalizat” se va concentra în cadrul interviului, asupra unei anumite particularităţi a jobului, mai mult decât pe altele şi va reveni adesea la ea, prin întrebări diferite. Strategia ta: răspunde cât mai detaliat şi în limbaj profesional, la toate întrebările legate de subiectul preferat al angajatorului, apoi încearcă să treci mai departe.
Angajatorul “ player “ va lansa reprize scurte de întrebări, va vorbi despre un anumit aspect legat de job şi apoi va trece repede la altceva, pentru a te bulversa şi surprinde. Strategia ta: întoarce această tehnică a interviului de angajare în favoarea ta prin prezentarea calităţilor tale profesionale forte şi a realizărilor proprii legate de job.
Angajatorul “ ţintă” consideră că răspunsul tău la o anumită întrebare îl va face să se decidă dacă eşti cel mai potrivit candidat pentru job. La interviul pentru angajare, v-a tatona terenul şi iţi va cere diverse informaţii înainte de a te testa cu întrebarea decisivă. Strategia ta: concentrează-te, intuieşte întrebarea “magică”, răspunde cât mai onest cu putinţă şi apoi mergi mai departe cu încredere.
Angajatorul “absent”, nu este atent la răspunsurile tale şi pare că are mintea în altă parte. Vorbeşte plictisit şi dă semne că ar dori mai degrabă să se afle în altă parte la acel moment. Acest lucru poate avea patru mari cauze: poate fi preocupat de diverse responsabilităţi ale vieţii sale profesionale, de probleme din viaţa personală, este nepregătit pentru interviul de angajare sau este unul dintre primele sale interviuri de angajare. Va fi aproape imposibil pentru tine să faci orice fel de impresie cuiva care este distrat şi cu mintea în altă parte. Strategia ta: Nu intra în discuţii detaliate, menţine lucrurile cât mai simple cu putinţă şi alternează diferite tonuri vocale pe parcursul discuţiilor. Dacă te gândeşti că abordarea angajatorului ar fi diferită în altă zi şi îţi doreşti jobul respectiv, cere o reprogramare a interviului pentru angajare, după ce în prealabil, te-ai asigurat din discuţie că este posibil .
Angajatorul “incisiv” este dur ca limbaj, gestică şi deci interviul va fi unul, tensionat, dificil; nu va aborda nici un zâmbet, v-a avea un limbaj corporal închis, dominant şi te va “bombarda” cu întrebări complexe. Strategia ta: rămâi rece, sobru şi demonstrează-i pe parcursul întregului interviu pentru angajare, prin răspunsurile la întrebări, propria valoare profesională. Este, de asemeni, indicat să vă analizaţi, în cadrul unor scurte simulări, limbajul corporal, vestimentaţia şi tonul vocii pentru a le putea conştientiza şi adapta în funcţie de necesităţi, pe parcursul interviului.
 

MOISOIU TRAINING METHODS

Psiholog - psihologia muncii – organizaţională.
- psihologia transporturilor
- psihologie clinică
Trainer
E-maill: training.reality@gmail.com,
Telefon: 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interviul pentru angajare - Un obstacol greu de trecut ?.
 Vizualizări articol: 855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Interviul pentru angajare - Un obstacol greu de trecut ?2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   GRAMATICA trimis de
(10 iul 2009, 19:01:20
ARTICOLUL CONTINE GRESELI GRAMATICALE. EX: "La interviul pentru angajare, v-a tatona terenul "

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei