Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iun 2009 - Anul XIV, nr. 132 (4118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Formulă alimentară care oferă senzaţia de saţietate de două ori mai repede, dezvoltată în Norvegia

O formulă alimentară ce oferă senzaţia de saţietate de două ori mai repede decât o masă obişnuită, care ar putea fi un tratament miraculos împotriva obezităţii, a fost dezvoltată de cercetătorii norvegieni de la Institute of Food Research (IFR), informează dailymail.co.uk.
Pentru început, noua formulă alimentară va fi adăugată la o băutură de tip milkshake.
Conform cercetătorilor, un amestec de ulei de măsline, apă şi un stabilizator folosit în industria de panificaţie, oferă unei persoane o senzaţie de saţietate timp de 12 de ore, după masă. Este pentru prima dată când este dezvoltată o astfel de formulă alimentară.
Deşi este nevoie de o perioadă cuprinsă între 5 şi 10 ani pentru a ajunge pe rafturile magazinelor, cercetătorii sunt optimişti în ceea ce priveşte descoperirile.
"Este pentru prima dată când vedem un efect atât de puternic de la o formulă alimentară. Aceasta ar putea fi folosită ca ingredient în noile tipuri de alimentaţie pentru a-i face pe oameni să se simtă mai sătui, ceea ce ar putea reduce supraconsumul de calorii", a precizat doctorul Martin Wickham de la IFR.
Conform rezultatelor proiectului de cercetare, care s-a derulat pe o perioadă de trei ani, modul de acţiune al emulsiei de ulei de măsline şi apă (acelaşi principiu folosit pentru dressing-ul de salată) în mediul acid din stomac, poate fi modificat.
Cercetătorii au realizat două tipuri de emulsie, acestea fiind amestecate cu diferiţi compuşi folosiţi în industria alimentară. Cei doi compuşi sunt asemănători din punct de vedere chimic, dar unul reţine apa şi uleiul stabile în stomac, iar celălalt favorizează separarea apei de ulei.
Emulsia a fost amestecată cu puţină cafea şi testată pe 11 voluntari. Cercetătorii au analizat stomacurile acestora în fiecare oră. Astfel, după o oră, voluntarii care au băut emulsie stabilă aveau volumul stomacului de două ori mai mare decât ceilalţi.
"Dacă putem reţine materie în stomac pentru mai mult timp, apare senzaţia de saţietate. Este important în controlul obezităţii şi în scăderea greutăţii şi este cel mai acceptabil mod de a face aceste lucruri, comparativ cu reducerea cantităţii de mâncare într-o dietă. Te vei simţi sătul şi nu vei mai vrea să mănânci decât strictul necesar", a precizat Wickham.
Formula alimentară a fost dezvoltată de Martin Wickham şi Richard Faulks de la Institute of Food Research (IFR) şi efectele sale sunt testate de cercetătorii de la Universitatea Nottingham. Studiul a fost finanţat de Biotechnology and Biological Sciences Research Council, din care face parte IFR, şi publicat în British Journal of Nutrition.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Formulă alimentară care oferă senzaţia de saţietate de două ori mai repede, dezvoltată în Norvegia.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Formulă alimentară care oferă senzaţia de saţietate de două ori mai repede, dezvoltată în Norvegia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei