Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2009 - Anul XIV, nr. 125 (4111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Britanicii îi consideră pe francezi mai sexy şi mai eleganţi, dar mai puţin inteligenţi

Britanicii care locuiesc în Franţa consideră că francezii sunt mai sexy, mai svelţi şi mai eleganţi, dar mai puţin inteligenţi şi mai puţin amuzanţi decât ei, potrivit unui sondaj publicat vineri de o revistă anglofonă cu sediul în Franţa, informează AFP.
Circa 71% din cei 1.000 de britanici care au participat la sondaj consideră că fraţuzoaicele sunt mai sexy decât englezoaicele, 56% le consideră mai seducătoare, 66% cred că ele sunt mai elegante, iar 92% spun că femeile din Franţa sunt mai svelte decât doamnele din Marea Britanie.
În ceea ce priveşte bărbaţii francezi, 59% dintre britanicii chestionaţi îi consideră mai sexy şi mai eleganţi, 84% spun că sunt mai svelţi, iar 47% sunt de părere că bărbaţii francezi sunt mai seducători decât cei britanici.
Cu toate acestea, peste două treimi dintre britanicii care locuiesc în Franţa consideră că francezii - bărbaţi şi femei - sunt mai puţin inteligenţi decât ei. Peste 80% dintre britanici susţin că francezii au simţul umorului mai puţin dezvoltat, potrivit acestui sondaj realizat de revista anglofonă TheFrenchPaper, cu sediul în regiunea Charente, cu un tiraj de 35.000 de exemplare.
Întrebaţi despre expatrierea lor în Franţa, britanicii s-au declarat în proporţie de 87% mai fericiţi decât în ţara lor de origine, iar 94% dintre ei consideră că trăiesc mai bine, mănâncă o hrană mai sănătoasă şi fac mai multe exerciţii fizice. În plus, 30% dintre cei chestionaţi au mărturisit că au slăbit câteva kilograme de când s-au mutat în Franţa.
88% dintre subiecţii chestionaţi au declarat că apreciază viaţa din Franţa, citând pe prima poziţie valorile familiale (68%), respectul faţă de persoanele în vârstă (66%), un nivel mai scăzut al criminalităţii (64%) şi o atitudine generală mai relaxată (52%).
Contrar unei idei foarte răspândite în Marea Britanie, francezii sunt consideraţi politicoşi, chiar "mai politicoşi decât britanicii", de 70% dintre participanţii la acest sondaj. 90% dintre persoanele chestionate au declarat că au fost acceptate de vecini şi de comunitate, chiar şi atunci când încă nu cunoşteau niciun cuvânt în limba franceză. Două treimi dintre britanicii care nu vorbeau limba lui Molière în momentul stabilirii lor în Franţa au declarat că s-au simţit bine primiţi de către francezi.
Expatriaţii britanici laudă sistemul de sănătate francez (71%), sistemul feroviar (46%), dar se declară frustraţi de birocraţia franceză (85%).
Peste 200.000 de britanici trăiesc în prezent în Franţa, potrivit jurnalului TheFrenchPaper.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Britanicii îi consideră pe francezi mai sexy şi mai eleganţi, dar mai puţin inteligenţi.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Britanicii îi consideră pe francezi mai sexy şi mai eleganţi, dar mai puţin inteligenţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei