Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2009 - Anul XIV, nr. 125 (4111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bijuterii în valoare de 6,6 milioane de euro, furate de la un magazin Chopard din Paris

Celebrul creator de bijuterii, Chopard, ale cărui creaţii sunt foarte apreciate în rândul celebrităţilor, a fost victima unui jaf comis de un hoţ solitar, care a a sustras bijuterii în valoare de 6,6 milioane de euro, la Paris, potrivit unor surse judiciare, relatează AFP.
Între orele 13.30 şi 14.00 (14.30 şi respectiv 15.00 ora României), un bărbat în vârstă de 50 de ani, purtând un costum şi o pălărie Borsalino, a intrat în magazinul din piaţa Vendome, dându-se drept client, a declarat Olivier Lebon, secretar regional pentru investigaţii din cadrul sindicatului poliţiei.
Acesta a îndreptat o armă împotriva angajaţilor prezenţi, probabil trei, şi a sustras bijuterii din vitrină. El a luat 12 piese. "Totul s-a desfăşurat foarte repede. Nu a luat totul din vitrină", a precizat o sursă judiciară, care a evocat o sumă de circa 6,6 milioane de euro.
Surse distincte din cadrul poliţiei au menţionat anterior un prejudiciu cu o valoare cuprinsă între şase şi zece milioane de euro.
Furtul s-a desfăşurat fără violenţe, în două minute. Bărbatul a plecat pe jos şi cu calm, potrivit lui Lebon.
După-amiază, buticul Chopard din Place Vendome, era închis cu două grilaje din fier, unul pe exterior şi altul pe interior. În vitrine au rămas numai poşete, fără ca din exterior să fie vizibile urme de efracţie. Pentru a intra în acest magazin, clienţii trebuie să treacă de un filtru de securitate.
Martorii oculari au manifestat o mare discreţie faţă de hoţ, o vânzătoare pretinzând că nu a "văzut sau auzit nimic" pentru că lucra. Angajaţii din magazinul de ciocolată Godiva, situat pe partea opusă, nu au observat la rândul lor nici un fel de agitaţie.
Recordul tuturor categoriilor de furturi de bijuterii comise în Franţa, este cel de la 4 decembrie 2008 din magazinul american Harry Winston, situat pe bulevardul Montaigne, din Paris, cu o valoare estimată la 85 de milioane de euro. Ancheta nu s-a încheiat în acest caz.
În ultimii ani, pista bandei internaţionale a "Panterelor roz" (Pink Panthers), o vastă organizaţie criminală constituită din cetăţeni din fosta Iugoslavie, a fost cercetată în mai multe cazuri de furturi de bijuterii în Franţa sau alte state europene.
În lume, recordul este în continuare deţinut de furtul de diamante în valoare de 100 de milioane de euro în 2003, la Anvers, în Belgia.
Casa Chopard, care produce bijuterii purtate în special de celebrităţi la ceremoniile de decernare a premiilor Oscar şi la festivalul de la Cannes, a fost înfiinţată în Elveţia în 1860, iar în prezent are magazine în marile capitale ale lumii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bijuterii în valoare de 6,6 milioane de euro, furate de la un magazin Chopard din Paris.
 Vizualizări articol: 357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bijuterii în valoare de 6,6 milioane de euro, furate de la un magazin Chopard din Paris0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei