Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mai 2009 - Anul XIV, nr. 115 (4101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ghid pentru alegerea unei ciocolate de calitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atunci când doriţi să preparaţi un desert delicios în casă, este bine să ştiţi cum puteţi alege cea mai bună ciocolată.

Se poate întâmpla să vă treziţi în faţa raionului de dulciuri fără să vă daţi seama ce anume să alegeţi dintre sutele de sortimente. Şi atunci ce e de făcut? Alegeţi cea mai scumpă ciocolată şi plecaţi? Mai scump nu înseamnă neapărat şi mai bun. Atunci când sunteţi în căutarea ciocolatei perfecte, există câteva lucruri pe care e bine să le „urmăriţi", ca să vă asiguraţi că, odată ajunşi acasă, nu veţi fi dezamăgit de ceea ce aţi cumpărat.

 

Aspectul şi mirosul ciocolatei pot spune multe

Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să analizaţi aspectul produsului. Ciocolata este fină, netedă, fără pete dubioase? De multe ori, aceasta este plină de dungi sau pete albicioase sau gri. Acest lucru este semn că nu a fost păstrată în cele mai bune condiţii, că a fost mutată din locuri foarte reci în locuri foarte călduroase ori invers, sau că a fost pusă în locuri umede. Totuşi, e posibil ca aspectul să nu influenţeze direct gustul şi calitatea ciocolatei.

Mirosul este cât se poate de important. Dacă detectaţi şi cea mai vagă urmă de mucegai sau de praf, puneţi-o înapoi în raft. Dacă vi se pare că are un miros prea puternic de chimicale, nici măcar să nu vă treacă prin cap să o mâncaţi sau să o folosiţi pentru prepararea deserturilor.

 

Gustaţi înainte de a cumpăra

Cereţi angajaţilor din magazin să vă dea o mostră din ciocolata pe care doriţi să o cumpăraţi. Dacă vă lasă să rupeţi chiar dumneavoastră, cu atât mai bine. Atunci când rupeţi o bucată nu trebuie să rămână bucăţi mici sau firimituri. Ciocolata trebuie să se rupă ferm.

Următorul pas este gustatul. Toată lumea ştie ce gust are o ciocolată de calitate şi ce senzaţie trezeşte. Aceasta trebuie să se topească repede şi să se dizolve aproape instantaneu, creându-vă sentimentul că gustaţi ceva moale, catifelat şi cremos. Dacă vi se pare că are o consistenţă ca de ceară, atunci nu este produsul de care aveţi nevoie.

În ceea ce priveşte gustul, acesta nu trebuie să fie nici prea amărui, dar nici prea dulce. O ciocolată bună trebuie să aibă un echilibru. În schimb, este obligatoriu să fie foarte aromată, cu un gust bogat. Iar dacă după ce aţi încercat o bucăţică vi se pare că nu a fost suficient şi că mai vreţi, atunci cu siguranţă sortimentul respectiv este ceea ce vă trebuie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghid pentru alegerea unei ciocolate de calitate.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ghid pentru alegerea unei ciocolate de calitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei