Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2009 - Anul XIV, nr. 111 (4097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eurovision - paietele şi excentricităţile şi-au dat întâlnire la Moscova

Paietele, excentricităţile şi manifestaţiile gay şi-au dat întâlnire sâmbătă la Moscova, pentru finala concursului Eurovision 2009, un spectacol considerat adeseori de prost gust, dar care continuă să atragă în fiecare an sute de milioane de telespectatori, informează AFP.

Un număr de 42 de ţări erau înscrise la începutul celei de-a 54-a ediţii a acestui concurs organizat în premieră în Rusia, ţara câştigătoare a ediţiei precedente.

Clasată în fruntea primilor zece finalişti, Turcia figurează deja printre favoriţi, cu piesa "Dum Tek Tek", interpretată de populara cântăreaţă Hadise.

O altă ţară favorită este Norvegia, reprezentată de Alexander Rybak, cu piesa "Fairytale".

În afara acestor două state, reprezentanţii Suediei, Israelului, Portugaliei, Maltei, Finlandei, Bosniei-Herzegovinei, României, Armeniei şi Islandei au obţinut biletul pentru finala de sâmbătă, ce se va desfăşura în complexul sportiv Olympiski, din centrul capitalei ruse.

Modul de votare a acestui concurs, organizat de Uniunea Europeană şi de Radio-Télévision (UER), a fost modificat în acest an: voturile telespectatorilor europeni vor fi împărţite în proporţie de 50% cu voturile membrilor unui juriu profesionist din fiecare ţară.

La Moscova este dificil să ignori Eurovisionul, deoarece afişele publicitare şi banderolele în culorile alb, albastru şi roşu, ale drapelului naţional rus, au invadat străzile capitalei.

În plus, autorităţile au pus la dispoziţia organizatorilor fonduri de 32 de milioane de euro pentru acest eveniment, ediţia din acest an fiind considerată cea mai scumpă din istoria Eurovisionului.

Sperând să profite de pe urma puternicii mediatizări a concursului, militanţii pentru drepturile homosexualilor au ales ziua de sâmbătă, în care este programată finala Eurovision, pentru a organiza parada lor anuală, care, până în prezent, a fost întotdeauna interzisă de primăria moscovită.

"Scandalurile fac mai mult zgomot decât cântecele", a scris cotidianul rus Kommersant.

Marţi, 20 de militanţi dintr-o organizaţie rusă pentru apărarea animalelor au fost arestaţi la Moscova, în timp ce căutau locul în care urma să se ţină o manifestaţie împotriva eutanasierii - cu ocazia apropierii viitoarei finale a Eurovisionului - a câinilor şi a pisicilor care vagabondează pe străzile capitalei ruse.

În plus, Georgia a renunţat să mai participe la Eurovision, după respingerea cântecului său de către organizatorii evenimentului, care au motivat că piesa respectivă îl ironizează pe premierul rus Vladimir Putin, la mai puţin de un an după războiul fulger care le-a opus pe cele două state, în august 2008.

Alte voci s-au făcut auzite şi în Rusia, împotriva deciziei juriului naţional rus, care a ales o cântăreaţă ucraineancă să reprezinte Rusia la această competiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eurovision - paietele şi excentricităţile şi-au dat întâlnire la Moscova.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eurovision - paietele şi excentricităţile şi-au dat întâlnire la Moscova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei