Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 feb 2009 - Anul XIV, nr. 36 (4022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chipurile femeilor sunt ferestre spre suflet

Chipurile femeilor sunt ferestre spre suflet, pe când ale bărbaţilor sunt ca nişte cărţi închise, arată un experiment realizat de două universităţi britanice pentru a testa teoria conform căreia aspectul fizic poate furniza informaţii despre caracter, potrivit telegraph.co.uk.

Cercetătorii de la universităţile din Hertfordshire şi Glasgow au arătat că pot fi identificate, după trăsăturile feţei, femeile norocoase, demne de încredere sau credincioase. Feţele bărbaţilor nu exprimă, în schimb, nici o trăsătură de caracter, arată studiul publicat în revista New Scientist.

Realizatorii experimentului au cerut unui număr de 1.000 de voluntari să trimită fotografii ale lor şi să completeze chestionare cu informaţii detaliate privind personalitatea şi credinţele lor. Cei care s-au descris în termeni categorici au fost împărţiţi în patru categorii, în jurul a patru trăsături cheie, iar fotografiile lor au fost postate online, pentru a fi asociate cu caracteristicile specificate. Peste 6.500 de persoane s-au logat pe site-ul experimentului şi au încercat să facă aceste asocieri.

Ei au identificat corect femeile norocoase în 70% din cazuri şi chiar într-o mai mare măsură pe cele care erau adepte practicante ale unei religii - în 73% din cazuri.

Chiar dacă proporţia în care au fost identificate corect femeile demne de încredere a fost mai mică - 54% -, cercetătorii au considerat că acesta este un rezultat semnificativ din punct de vedere statistic.

Totuşi, nu au putut fi desemnate corect feţele femeilor care se considerau amuzante.

În cazul bărbaţilor, participanţii la experiment nu au putut identifica decât în 22% din cazuri feţele celor norocoşi.

Motivul acestor diferenţe statistice poate fi faptul că feţele femeilor furnizează mai multe informaţii decât cele ale bărbaţilor, dar şi posibilitatea ca bărbaţii să nu fi fost la fel de inspiraţi sau la fel de sinceri când s-au descris în chestionare. De asemenea, este posibil ca femeile să îşi fi ales mai atent poza care să fie postată pe site.

Studii anterioare au arătat că persoanele care arată bine sunt în general considerate sociabile, puternice, inteligente şi sănătoase. Cercetătorii au mai descoperit şi că oamenii cu faţa mai late au mai mari şanse să fie agresivi şi să aibă un nivel mai ridicat de testosteron. Un alt studiu a demonstrat faptul că băieţii cu feţe de copii prezintă mai multe probabilităţi să fie mai agresivi şi mai certăreţi şi să aibă rezultate academice foarte bune, la maturitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chipurile femeilor sunt ferestre spre suflet .
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chipurile femeilor sunt ferestre spre suflet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei