Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 dec 2008 - Anul XIII, nr. 287 (3968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O broască ţestoasă în vârstă de 176 de ani, cel mai bătrân animal din lume

Jonathan, o broască ţestoasă în vârstă de 176 de ani, care trăieşte pe Insula Sf. Elena, a fost desemnat cel mai bătrân animal din lume, după ce a fost identificat într-o fotografie alb-negru realizată în 1900, în timpul Războiului Burilor, informează telegraph.co.uk.

În timpul vieţii sale, în Marea Britanie s-au schimbat patru monarhi, de la George al IV-lea la Elizabeth a II-a, şi 50 de premieri.

Fotografia a fost făcută în insula Sfânta Elena, situată în Atlanticul de Sud, pe care Jonathan trăieşte şi în prezent, la o fermă, împreună cu alte cinci ţestoase: David, Speedy, Emma, Fredricka şi Myrtle.

Precedenta cea mai bătrână ţestoasă din lume a fost Harriet, o broască gigant de Galapagos, care a murit în 2005, în Australia, la vârsta de 175 de ani.

În ciuda vârstei ei înaintate, localnicii spun că acesta are încă multă energie şi că se împerechează cu regularitate cu cele trei tinere femele de ţestoasă care îi ţin companie la fermă.

Un purtător de cuvânt al oficiului pentru turism de pe insula Sf. Elena a declarat că Jonathan este proprietatea guvernului insulei Sf. Elena şi că acesta trăieşte într-un loc special amenajat la ferma guvernatorului insulei.

El este singurul supravieţuitor al celor trei ţestoase care au fost aduse pe insula Sf. Elena în anul 1882. În momentul în care a fost adus, Jonathan era deja un exemplar adult, având cel puţin 50 de ani. Prenumele de Jonathan i-a fost dat de guvernatorul Sir Spencer Davis, în 1930.

Localnicii insulei spun că Jonathan, care face parte din specia Testudinipae cytodira, a fost adus la sfârşitul secolului al XIX-lea din Insulele Seychelles.

Povestea lui Jonathan a fost adusă în atenţia lumii după ce o fotografie cu acesta a fost descoperită într-o colecţie de instantanee făcute în timpul Războiului Burilor. Fotografiile au fost făcute de L.A. Innes, care avea un studio în oraşul Jamestown.

Fotografia a fost vândută recent, pentru suma de 4.000 de lire sterline (4.660 de euro), la o licitaţie organizată de casa Andrew Smith and Son din Winchester.

Investigaţiile făcute de personalul de la casa de licitaţie au relevat faptul că ţestoasa din fotografie era Jonathan.

Sf. Elena are o populaţie de 4.200 de locuitori şi este cunoscută în lume prin faptul că Napoleon a fost exilat pe această insulă, în 1815. Fostul general francez a fost ţinut prizonier până la moartea lui, survenită în 1821, şi a fost înmormântat pe această insulă.

O altă ţestoasă, Timothy, mascota unui vas militar care a luptat în Războiul din Crimeea, găzduită la un castel din Powderham, Marea Britanie, a decedat în 2004, la vârsta de 160 de ani. Animalul a locuit în grădina castelului din 1935.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O broască ţestoasă în vârstă de 176 de ani, cel mai bătrân animal din lume.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O broască ţestoasă în vârstă de 176 de ani, cel mai bătrân animal din lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei