Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 dec 2008 - Anul XIII, nr. 287 (3968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La mâna legii

Frustrare şi resemnare pentru candidaţii perdanţi de pe locul 1

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Satisfacţie amestecată cu frustrare. Cam asta au simţit candidaţii care s-au clasat pe locul 1 în colegiile în care au candidat, dar în Parlament vor ajunge alţi contracandidaţi. Din acest punct de vedere, marii perdanţi se numesc democrat liberalii Cristian Irimie şi Petru Carcalete, ambii rămaşi acasă deşi au obţinut de 3-4 ori mai multe voturi decât viitorii parlamentari din aceste colegii, ambii clasaţi pe locul trei ca număr de voturi.

Cu cele 8.190 de voturi în favoarea sa, adică 43,45% din numărul total de alegători prezenţi la urne, Cristian Irimie, de la PD-L, s-a situat pe primul loc în Colegiul 6 pentru Camera Deputaţilor. Nu a fost suficient pentru a deveni deputat, locul său fiind luat de Mircea Irimescu, candidat pe listele PNL. Acesta a obţinut 13,30% din sufragii, adică doar 2.508 voturi, de 3 ori şi ceva mai puţin decât Irimie, dar chiar şi aşa va deveni parlamentar.

„Pentru mine e un sentiment frustrant să câştig şi în acelaşi timp să pierd. Îmi pare rău pentru oamenii care m-au votat şi care nu vor fi reprezentanţi în Parlament. E o lege împotriva alegătorilor şi trebuie schimbată cât mai rapid, pentru că altfel la următoarele alegeri riscăm să-i pierdem şi pe oamenii care s-au prezentat acum la urne. Eu am câştigat alegerile şi din punctul meu de vedere sunt câştigător, restul e cancan”, a spus Irimie.

De cealaltă parte, fostul contracandidat al reprezentantului PD-L, Mircea Irimescu, crede că judecata trebuie făcută în ansamblu, nu punctual.

„Aparent, este o nedreptate. Per total eu spun că lucrurile sunt normale şi ca reprezentativitate în Parlament PNL Suceava trebuia să aibă un senator şi doi deputaţi. Sincer să fiu, după scorul obţinut, luni nu m-am gândit că voi ajunge deputat”, a mărturisit Mircea Irimescu.

 

Prodan: „Sunt mult, ca valoare, peste domnul Carcalete”

Celălalt viitor parlamentar de Suceava venit de pe locul 3 în colegiul în care a candidat, liberalul Tiberiu Prodan, recunoaşte că, chiar dacă legea este proastă, în final lucrurile s-au aranjat într-un făgaş normal.

„Fiecare partid care depăşeşte pragul electoral de 5% trebuie să fie în Parlament. Numărul de parlamentari depinde de procentul final obţinut şi cred că PNL este reprezentată corect la nivelul judeţului Suceava. Dacă nu eram ales eu, era un alt coleg liberal”, a spus Prodan.

Senatorul liberal nu l-a iertat nici pe Petru Carcalete, cel care a câştigat lupta din Colegiul 4 Senat, obţinând 24.416 voturi, adică un procent de 43,64%, comparativ cu Tiberiu Prodan, preferat de numai 16,48% dintre alegătorii prezenţi la urne, respectiv 9.233 de oameni.

„Sunt mult ca valoare peste domnul Carcalete. Oricum, oamenii nu l-au votat pe dumnealui, ci partidul din care face parte. Din acest motiv voi milita pentru schimbarea legii”, a menţionat Prodan.

Petru Carcalete şi-a acceptat înfrângerea şi a mărturisit că deşi este supărat de deznodământul final, nu ia totul în tragic.

„Este un joc politic democratic şi trebuie să ne supunem regulilor jocului stabilite încă de la început. Rămân cu satisfacţia că ceilalţi candidaţi de pe colegiul meu au obţinut însumat ceva mai mult decât am luat eu”, a comentat democrat-liberalul Petru Carcalete.

 

Dumitru Mihalescul, al treilea perdant al votului

Al treilea perdant al actualului sistem de vot este tot un democrat liberal. Dumitru Mihalescul a reuşit să-şi adjudece Colegiul 7 pentru Camera Deputaţilor, cu 42,48% din voturi. Chiar dacă a fost preferat de 7.699 de oameni, Mihalescul a rămas acasă în detrimentul lui Gheorghe Coroamă, candidatul PNL în acest colegiu. Acesta s-a clasat pe locul doi, cu 4.683 de voturi, ceea ce reprezintă 25,84% din sufragiile exprimate.

„Este o dublă dezamăgire ce s-a întâmplat. O dată este o dezamăgire pentru mine, iar în al doilea rând pentru electoratul care m-a votat, care este nemulţumit de rezultatul final. Este o lege strâmbă care trebuie corectată, eventual prin organizarea unui al doilea tur în care se confrunte primii clasaţi”, a declarat Dumitru Mihalescul.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Frustrare şi resemnare pentru candidaţii perdanţi de pe locul 1.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.23/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 13 voturi
Frustrare şi resemnare pentru candidaţii perdanţi de pe locul 13.2513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prodar n-are rusine.... trimis de
( 5 dec 2008, 11:12:18
Mi-ar fi o jena in locul tau Prodan.....Din perdant ai ajuns in parlament....Norocul p.....Dar mai si ragai jigniri dupa ce ai "castigat"in acest mod....Cuvantul rusine nu-l ai in vocabular.....
1.1  RE: Prodar n-are rusine.... trimis de
( 5 dec 2008, 11:42:09
D-na sau d-ra Gabriela sunteti cam palida la fata, de fapt un pic cam portocalie. Sa va faceti un control, poate aveti icter. Sau e din suflet. In rest sa stiti ca si portocalele sunt acre.... Asa ca lasati si nu va mai burzuluiti. Legea e proasta, si comentarii poate face oricine, acum la orice doreste. Iar dl Carca, nu e e usa de biserica
1.2  RE: Prodar n-are rusine.... trimis de
( 5 dec 2008, 11:59:07
Asta nu-i reusita domnule Prodan.Este ca si cum,la un examen n-ar reusi decat cei clasati sub linie.RUSINOS.Cum ar fi fost ca atunci cand am dat examen la Sc de Ofiteri sa fi luat examenul cei clasati sub linie(am fost 16 pe loc)si sa nu fi intrat eu care am reusit a 9 a?

Vi se pare corecta o asemenea nenorocire asa-i?................

P.S.In viziunea dumneavoastra MADMAX Prodan este fata mare...:))))
1.3  RE: Prodar n-are rusine.... trimis de
( 5 dec 2008, 12:08:41
In viziunea mea, toti sunt niste libidinosi, corupti, mirsavi. Si mai mirsava este legea care i-a dus acolo unde i-a dus. Iar cometariile lor ma dezgusta. Dar atit timp cit e lege, nu au loc lamentarile unora si altora. Asa ca cei care au cistigat vor avea de demonstrat. Daca nu vor face ceea ce au promis, mai au de trait 4 ani, pe spinarea noastra. Sper ca pina atunci legea sa fie schimbata. Asta daca vor avea bun simt. Iar despre portocalii nu cred ca o vor face ca doar le-a adus si lor cistig de cauza. Asta e viziunea mea. Cit despre fete mari, nici nu mai poate fi vorba in adevaratul sens al cuvintului. Nu-i asa?
1.4  RE: Prodar n-are rusine.... trimis de
( 5 dec 2008, 12:21:58
Asa-i...Nu pot decat sa va dau dreptate.Sunt incantata cand pot vorbi cu persoane open mind,chiar daca avem pareri diferite.:)))
1.5  RE: Prodar n-are rusine.... trimis de
( 5 dec 2008, 12:23:12
Totusi,o mica precizare....Va dadeam dreptate referitor la fetele mari.:)))
2.   Afara cu carcalete trimis de
( 5 dec 2008, 12:16:11
Gabriela , de ce esti proasta? Sotul tau aviator stie cat de dobitoaca esti? Tu nu stii cat de porc este carcalete, habar nu ai ce bandit este. Te rog sa iti bagi capul in veceu si sa incerci sa tragi apa, si repeta operatiunea asta de cateva ori.
3.   P.S. trimis de
( 5 dec 2008, 12:19:15
Personalitatile portocalii adora spatiile deschise,pentru ca sunt speriate de orice ingradire de natura fizica sau mentala.Ajutorul lor este oferit celor slabi.In cazul in care te simti deprimat,nu ezita sa porti ceva portocaliu.Aceasta este culoarea veseliei,a caldurii si senzualitatii.Util ca intaritor si stimulent emotional,portocaliul este folosit in tratamentul depresiilor si este de mare ajutor la revenirea dupa un soc emotional.Are si efect antispastic,putand fi de folos in tratamentul spasmelor muscculare si crampelor.:)))(pentru domnul MADMAX)

4.   Prodan e prost! trimis de
( 5 dec 2008, 14:16:58
BAI cap de mort ce esti , tu te uiti la tine , cum sa fii tu ca valoare peste Carcalete Petru ? Bai ce ai facut ? esti un anonim . PNL-IST imputit . ati trIplat taxa auto magarilor din pnl . CRED CA O ALIANTA PDL + PSD NU ESTE EXLUSA !!!!
4.1  RE: Prodan e prost! trimis de
( 5 dec 2008, 15:17:12
triplat + exclusa .merge prost tastatura,dar mai prost merge tarisoara asta de prosti, cred ca ce a fost in decembrie 89 se va repeta cat de curand !!!!

5.   Carcalete trimis de
( 5 dec 2008, 19:00:58
Nu sunt "portocaliu", ba mai mult, chiar urasc PD-L-ul...mi se par mai rai si mai corupti chiar si decat cei din PSD, insa mi se pare ca aveti o idee gresita despre Carcalete. Foarte probabil sa fie facut si el din aceiasi branza de politician, sa fie corupt, sa fi luat spaga, insa e unu din putinii care au facut ceva. Stiti cu totii cum e invatamantu romanesc, ei bine...omul asta a facut ceva pt invatamantu din judetul Suceava, cel putin la nivel de infrastructura. Sunt scoli din sate care au suferit reparatii capitale, liceele din Radauti au fost si ele modernizate....

Eu am invatat in 2 licee din Radauti si va zic ca fara Carcalete, liceele alea aratau astazi groaznic.

Prodan...no comment. Dar asa e romanu...
5.1  RE: Carcalete trimis de
( 7 dec 2008, 01:56:58
PANA LA UN MOMENT DAT TOTI SUNT BUNI LA CEVA. DUPA CE TREC PRAGUL SI AJUNG CINEVA UITA TOT. ASTA ESTE CARCALETE - UN RROM.
6.   BRAVO CARCALETE. trimis de
( 7 dec 2008, 01:54:27
MA BUCUR CA NU AI REUSIT LA EXAMEN. POATE TE RETRAGI SI DIN POLITICA, AR FI INDICAT.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei