Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2008 - Anul XIII, nr. 217 (3898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vinul spumant, o alegere interesantă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă organizaţi o petrecere şi nu ştiţi exact cu ce băuturi să vă serviţi invitaţii, puteţi încerca să puneţi pe masă un sortiment de vin spumant. Este o alternativă foarte bună pentru pretenţioasa şampanie, poate fi servit în acelaşi mod ca şi aceasta, avantajul fiind acela că este o soluţie mai accesibilă.

Nu trebuie să subestimaţi calităţile vinului spumant. Este adevărat, această băutură nu are acelaşi statut ca şi o marcă pretenţioasă de şampanie, însă este de efect, oferind acelaşi stil şi aceeaşi eleganţă, dar la un preţ cu mult mai mic. În ultimii ani, consumatorii au început să descopere avantajele şi beneficiile vinului spumant, aşa că pe piaţă există o gamă destul de variată de sortimente, din care veţi găsi cu siguranţă unul pe placul dumneavoastră.

Vinul spumant este un foarte bun aperitiv. Fiind servit la fel ca şi şampania, poate juca foarte bine „rolul” acesteia când vă întâmpinaţi invitaţii la o petrecere sau la un eveniment aniversar. Totuşi, nu este niciodată cazul să exageraţi cu servirea vinului pe post de aperitiv. Dacă, de exemplu, petrecerea începe după-amiaza sau seara devreme, este foarte probabil ca invitaţii să nu fi apucat să mănânce înainte. De aceea, nu este indicat să serviţi mai mult de două pahare ca aperitiv, întrucât acidul din vinul spumant poate tăia pofta de mâncare.


Completează mâncarea

În schimb, un vin spumant bun poate fi servit fără rezerve împreună cu mâncarea. La fel ca şi şampania, vinul spumant completează în mod fericit diverse feluri de mâncare, pretenţioase ori mai puţin pretenţioase. De exemplu, sortimentele de vin spumant mai seci se potrivesc excelent cu cartofi şi friptură, dar şi cu fructe de mare şi sushi, întrucât aciditatea din vin contrabalansează efectele uleiurilor şi grăsimilor din preparate. În schimb, sortimentele mai dulci se servesc cel mai bine cu fructe.

 

Servirea

În general, vinul spumant trebuie ţinut la frigider numai 45 de minute înainte de a fi servit. Nu fiţi tentaţi să îl răciţi mai mult, întrucât există riscul să-şi piardă din gust şi din miros şi nu va mai avea acelaşi efect şi nici nu va mai fi la fel de apreciat. El se serveşte în pahare de şampanie înalte şi subţiri, dar, dacă nu aveţi aşa ceva la îndemână, paharele standard de vin sunt un foarte bun înlocuitor. Dacă este oferit ca aperitiv sau dacă nu serviţi şi mâncare „consistentă” la petrecere, puteţi asocia vinul spumant numai cu gustări sau sandvişuri.

 

Sortimente

În ceea ce priveşte vinul spumant, acesta poate proveni de oriunde din lume. Cele produse în Australia, Noua Zeelandă sau Statele Unite sunt mai fructate, în timp ce ţările din Lumea Veche produc vinuri spumante mai „tradiţionale”: sortimentul spaniol Cava şi cel italian Prosecco sunt cunoscute şi apreciate în întreaga lume pentru gustul lor deosebit. Dacă doriţi ceva special, puteţi opta pentru un vin spumant roze sau unul roşu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vinul spumant, o alegere interesantă.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vinul spumant, o alegere interesantă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Articol interzis meltenilor si manelistilor trimis de
(15 sep 2008, 17:36:24
Pacat ca acest articol e vizualizat de putini cetateni. Nu sunt un bautor inrait dar am constatat ca in Romania majoritatea habar n-au sa serveasca o bautura de calitate. Rachiu, holerca, drojdie, pufoaica, vodca "Genocid-Adio mama" astea-s la putere. In cantitati moderate alcoolul este ca un medicament. Astept un reportaj si despre calitatea ciocolatei (nu ca nu as sti) poate asa vor sti unii pe ce tablete sa puna mana sau nu.
2.   Pour Ovidiu trimis de
(15 sep 2008, 22:24:29
gresesti . Am baut si vin spumant din Germania ,Italia ,Franta si sampanie de $ 100 de dolari sticla dar ca si palinca inca nu am gasit .Am baut si in moderatie palinca dar si ,,sa uit ziua de miine ,, si nu m-am trezit cu durere de cap NICIODATA .Nu spun ...moderatie este bun ...dar sa stii ca palinca noastra daca este facuta de la mama ei nu o inlocuiesc cu NIMIC ! An baut si coniac Napoleon ...intreaba cit este un shot ...si m-am trezit cu o durere de cap de numai imi trebe coniac nici in viata urmatoarehappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei