Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 aug 2008 - Anul XIII, nr. 188 (3869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alcoolul modifică percepţia oamenilor asupra atractivităţii celor din jurul lor

Cercetătorii de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, au demonstrat că oamenii care consumă alcool consideră persoanele de ambele sexe din jurul lor mai atrăgătoare decât de obicei, potrivit dailymail.co.uk.

Bărbaţii sunt cel mai mult afectaţi de alcool, viziunea lor în ceea ce priveşte atractivitatea persoanelor din jur durând circa 24 de ore după o stare de ebrietate puternică.

Studiul a fost realizat pe femei şi bărbaţi ce consumaseră câte un pahar de vodcă cu lămâie sau o băutură cu un gust asemănător.

După o jumătate de oră, acestora li s-au arătat fotografiile a 20 de bărbaţi şi femei, cerându-li-se să evalueze gradul de atractivitate al acestora pe o scară de la 1 la 7.

Persoanele care au consumat alcool au acordat o notă mai mare cu 10% decât ceilalţi.

În următoarea zi, voluntarii au fost testaţi din nou, iar bărbaţii care consumaseră alcool au acordat chipurilor feminine calificative mai mari decât persoanele care nu băuseră alcool.

"Consumul de alcool creşte aprecierile în ceea ce priveşte atractivitatea stimulilor faciali. Efectele alcoolului persistă până la 24 de ore de la consum, însă acest lucru este valabil doar în cazul bărbaţilor care notau chipurile feminine", a declarat coordonatorul studiului, doctorul Marcus Munafo.

Acesta a precizat că rezultatele obţinute ajută experţii să explice fenomenul prin care persoanele ce consumă alcool aleg să aibă contact sexual cu o persoană pe care în mod normal nu o consideră atrăgătoare.

"Rezultatele sunt importante pentru rolul pe care alcoolul îl joacă, de exemplu, în sexul neprotejat", a explicat profesorul.

Experţii sunt de părere că alcoolul stimulează striatumul, o zonă a creierului ce joacă un rol important în atracţie.

Studiile anterioare au demonstrat că aproximativ 68% dintre persoanele care se trezesc după o stare de ebrietate regretă că au făcut schimb de numere de telefon cu persoane pe care nu le consideră atrăgătoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alcoolul modifică percepţia oamenilor asupra atractivităţii celor din jurul lor.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alcoolul modifică percepţia oamenilor asupra atractivităţii celor din jurul lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lol trimis de
(12 aug 2008, 12:29:20
Parca mi s-ar povesti viata mea si intamplarile mele aici,este 100 % adevarat articolul,puteti sa ma testati pe mine:)))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei