Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băuturile energizante favorizează comportamentele de risc la tineri

Un studiu realizat în Statele Unite şi publicat în Journal of Adolescent Health arată că există o legătură între consumul de băuturi energizante şi apariţia comportamentelor de risc la tineri, relatează AFP.

La studiu, finanţat de Institutul naţional american pentru toxicomanie, au participat 795 de elevi.

39% dintre aceştia, majoritatea băieţi, au declarat că au consumat cel puţin o dată pe lună o băutură energizantă, precum Red Bull, Monster sau Rockstar.

Sociologul Kathleen Miller (Institutul de cercetări asupra dependenţelor, Universitatea din Buffalo) a identificat o asociere între consumul frecvent (cel puţin şase zile pe săptămână) al acestor băuturi şi "utilizarea produselor de risc" sau "comportamentele de risc".

Băuturile energizante "conţin de trei până la zece ori mai multă cofeină decât o băutură carbogazoasă non-alcoolică", spune cercetătorul. "Mai conţin ingrediente cu interacţiuni potenţiale, precum taurina, doze masive de vitamine şi extracte din plante şi ierburi", a mai spus aceasta.

Marii consumatori de "energy drinks" prezentau de trei ori mai multe riscuri de a se fi apucat de fumat, de fi făcut abuz de medicamente sau de a fi fost implicaţi într-o bătaie în anul care a precedat studiul. Numărul celor care au declarat că au consumat alcool, au avut probleme cu alcoolul sau au fumat marijuana a fost de două ori mai mare decât al celor care nu au consumat aceste substanţe.

Acelaşi grup prezenta mai multe riscuri de a fi întreţinut relaţii sexuale neprotejate, de a nu fi purtat centura de siguranţă la volan, de a fi practicat un sport extrem sau de a fi făcut un lucru periculos în urma unei provocări.

Două treimi din consumatori utilizează băuturile energizante în combinaţie cu băuturi alcoolice.

O idee larg răspândită este că efectele alcoolului sunt neutralizate de cofeina din băuturile energizante, însă acest lucru este fals, a explicat Miller. "Combinaţia reduce percepţia intoxicării, nu reduce efectele nefaste ale alcoolului asupra timpului de reacţie sau a capacităţii de judecată", a spus aceasta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băuturile energizante favorizează comportamentele de risc la tineri.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Băuturile energizante favorizează comportamentele de risc la tineri3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei