Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2008 - Anul XIII, nr. 173 (3854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gustul pentru legume şi fructe se dezvoltă în timpul alăptării

Bebeluşii alăptaţi au mai multe şanse să fie sănătoşi, pentru că, prin intermediul laptelui matern, aceştia îşi dezvoltă gustul pentru fructe şi legume, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii danezi publicat în revista New Scientist şi preluat de thisislondon.co.uk.

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga a scos la iveală faptul că gustul laptelui matern este influenţat de alimentele pe care le consumă mama.

Bebeluşii expuşi la o gamă largă de arome prezintă o probabilitate mai mare de a consuma o varietate mai mare de alimente după încetarea alăptării.

Acest lucru nu înseamnă că, dacă mama obişnuieşte să mănânce plăcintă cu mere, bebeluşul se va gândi numai la acest desert, dar aroma lui poate deveni una preferată, a declarat cercetătorul Helene Hausner, coordonator al studiului.

"Alăptarea poate pregăti bebeluşul pentru modificările de gust şi noile experienţe pe care aceştia le au odată cu trecerea la alimente solide", a mai spus cercetătorul.

Mamele care au participat la acest studiu, aflate în perioada de alăptare, au primit capsule cu diferite arome, specialiştii fiind interesaţi de perioada în care gustul acestora se simte în laptele matern.

Gustul de banană s-a simţit aproximativ o oră, în timp ce mentolul a fost mai persistent, putând fi simţit şi la opt ore de la consum.

Nivelul de aromă transferată în laptele matern a fost diferit de la mamă la mamă, iar cercetătorii au descoperit că toate aromele au dispărut în maximum opt ore.

Rezultatele preliminare ale unui al doilea studiu realizat de echipa de cercetători au scos la iveală că bebeluşii alăptaţi ar putea fi mai receptivi la gusturile noi decât cei hrăniţi cu formule speciale de lapte.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gustul pentru legume şi fructe se dezvoltă în timpul alăptării.
 Vizualizări articol: 346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gustul pentru legume şi fructe se dezvoltă în timpul alăptării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei