Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2008 - Anul XIII, nr. 154 (3835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noile reguli ale atracţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă vă număraţi printre cele care sunt convinse că primul sărut vă poate spune dacă sunteţi compatibilă cu partenerul, trebuie să ştiţi că oamenii de ştiinţă au descoperit că vechile reguli ale atracţiei sunt perimate şi că au apărut noi ipoteze în această privinţă.

Când vine vorba să ne găsim un partener potrivit, există adevăruri de care nimeni nu ar avea motive să se îndoiască. Poate credeţi că în câteva secunde vă puteţi da seama dacă sunteţi sau nu atrasă de cineva. Sau poate sunteţi de părere că primul sărut spune totul despre compatibilitatea cu un partener nou, adică dacă sunt „artificii”, totul este perfect, dacă nu, trebuie să mai căutaţi. Deşi există destul de mulţi adepţi ai acestor maxime amoroase, experţii susţin că aceste reguli nu mai sunt valabile în lumea modernă. Pe scurt, multe principii după care se ghidează cei care îşi caută perechea au nevoie să fie reîmprospătate.

Răbdarea, cheia succesului

De exemplu, dacă vechile reguli spuneau că vă puteţi da seama în doar trei secunde dacă sunteţi cu adevărat atrasă de cineva, potrivit noii reguli este nevoie de cel puţin trei întâlniri pentru a vă da seama de acest lucru. Mulţi caută dragostea la prima vedere, această noţiune romantică s-ar potrivi perfect erei vitezei în care trăim şi ar fi ideal să ne dăm seama într-o clipă dacă ne potrivim sau nu cu cineva. Cu toate acestea, experţii vă recomandă puţin mai multă răbdare şi cel puţin trei întâlniri pentru a vă convinge dacă sunteţi sau nu făcuţi unul pentru celălalt. Iată care este explicaţia: la prima întâlnire „participanţii” sunt amândoi un pachet de nervi; încep să se destindă la a doua întâlnire şi de-abia a treia oară când se văd se pot relaxa complet şi îşi arată adevărata personalitate. În plus, scânteile de la începutul unei relaţii sunt într-adevăr plăcute şi căutate, dar nu spun nimic despre potenţialul pe termen lung al unei relaţii.

 

Nu există Feţi-Frumoşi

Se spunea înainte că partenerul potrivit trebuie să îndeplinească toate condiţiile la care v-aţi gândit dumneavoastră. Regula nu mai este valabilă. O listă cu calităţile pe care aţi dori să le aibă partenerul dumneavoastră este o idee foarte bună în teorie, dar Făt-Frumos nu există în realitate. Puteţi nota atributele la care aţi visat, ca, de exemplu, aspectul fizic, educaţia, succesul în carieră, salariul, însă acestea nu trebuie să reprezinte criterii prea stricte. Evident, puteţi căuta să respectaţi anumite standarde şi să nu vă mulţumiţi cu cineva care fumează ca un şarpe şi nu-şi doreşte copii dacă dumneavoastră sunteţi alergică la fumul de ţigară şi abia aşteptaţi să vă întemeiaţi o familie. Însă, nu este o abordare realistă dacă nu sunteţi dispusă să îi daţi cuiva o şansă decât dacă este perfect. Fiţi mai flexibilă când vă alegeţi partenerul, mai ales când vine vorba de atribute precum înălţimea, culoarea părului sau salariul.

 

Alte reguli date peste cap

Se mai spunea până acum că extremele se atrag, dar, de fapt, acest lucru nu este nici pe departe valabil. O relaţie scurtă cu o persoană ce este diametral opusă dumneavoastră poate fi o experienţă inovatoare şi diferită, care să vă pună în faţa a nenumărate provocări, însă o relaţie de lungă durată cu o astfel de persoană vă poate aduce numai dezamăgiri. Gândiţi-vă că, pentru a avea o relaţie sănătoasă, este important ca amândoi să aveţi preocupări şi valori comune, iar dacă vouă nu vă place deloc să faceţi aceleaşi lucruri, viitorul nu sună prea bine.

În afară de asta, nu mizaţi totul pe primul sărut. Deşi până acum se considera că acesta este un factor decisiv pentru începerea sau continuarea unei relaţii, experţii spun acum că acest aspect nu este relevant. Explicaţia este că primul sărut al unui cuplu nou format poate fi stricat de emoţii sau de un peisaj nu chiar feeric. Prin urmare, în loc să refuzaţi pe cineva doar pentru că primul sărut nu a fost atât de reuşit cât v-aţi fi dorit, mai bine zâmbiţi şi mai încercaţi o dată, fie tot atunci, fie la următoarea întâlnire. Vă datoraţi asta şi dumneavoastră, şi lui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noile reguli ale atracţiei.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Noile reguli ale atracţiei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei