Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2007 - Anul XII, nr. 306 (3674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Industria modei promovează materialele ecologice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Tendinţele în modă se schimbă cu fiecare sezon, aducând noi modele şi noi materiale. De acum încolo, materialele ecologice vor fi folosite într-o măsură din ce în ce mai mare.

Trebuie să ştiţi că de fiecare dată când mergeţi să vă cumpăraţi haine aveţi şansa de a face un lucru bun pentru mediul înconjurător dacă optaţi pentru obiecte vestimentare din materiale ecologice, produse de companii care se preocupă de soarta mediului şi au în vedere, pe termen lung, starea de sănătate a oamenilor.

Ce înseamnă, de fapt, un obiect vestimentar ecologic? Un astfel de produs afectează cât mai puţin mediul înconjurător, ceea ce presupune ca în procesul de fabricare a respectivelor articole să se utilizeze cât mai puţine substanţe chimice dăunătoare. În general, producătorii de haine care încearcă să protejeze în acelaşi timp şi mediul sunt preocupaţi de aspecte precum angajarea pe căi legale a forţei de muncă, folosirea de materii prime fabricate local pentru a reduce consumul de combustibil, eliminarea pielii sau blănii naturale din colecţii şi reciclarea materialelor, dar impactul pe care procesul de producţie îl are asupra mediului este la fel de important.

Pasionaţii de modă pot proteja mediul nu participând la marşuri de protest sau la campanii ecologice, ci alegând să cumpere doar obiecte vestimentare fabricate din materiale organice. Când mergeţi la cumpărături, fiţi cu ochii pe eticheta hainelor pe care vi le doriţi şi alegeţi-le doar pe cele confecţionate din materiale ecologice.

Materiale ecologice.
Mătasea naturală este unul dintre cele mai căutate materiale ecologice, deşi obiectele vestimentare din mătase naturală sunt mai scumpe. Totuşi, trebuie să ţineţi seama că nu toate tipurile de mătase sunt ecologice. Există mătăsuri produse artificial pentru a răspunde cerinţelor pieţei şi în general aceste materiale sunt folosite în colecţiile marilor producători. Majoritatea articolelor vestimentare din mătase naturală sunt marcate cu o etichetă ce poartă ştampila industriei producătoare de mătase. Mătasea naturală nu prezintă nici un pericol pentru mediu, iar din hainele făcute din acest material nu vor ieşi niciodată substanţe chimice dăunătoare.

Linda Loudermilk este unul dintre designerii care foloseşte mătase „eco tek” în colecţiile sale. Materialele ce provin din plante organice, adică fără utilizarea de substanţe chimice precum pesticide sau erbicide, sunt foarte căutate, bumbacul organic şi cânepa fiind la mare preţ în ziua de azi. Bumbacul este utilizat la scară largă în modă, fiind folosit pentru crearea colecţiilor Del Forte Denim, Eberjey sau Nature vs. Future. La rândul ei, cânepa este şi ea un material ecologic, întrucât cultivarea şi creşterea acestei plante nu necesită folosirea de pesticide. În plus, materialele produse din fibre de cânepă sunt foarte durabile, prin urmare hainele au o durată de viaţă mult mai lungă decât a celor confecţionate din alte materiale. Designerul Deborah Lindquist, de exemplu, este renumită în industrie pentru linia de pantaloni din cânepă pe care a creat-o.

Materialele vintage şi cele reciclate îşi găsesc locul în colecţiile oricărui sezon. Sunt foarte căutate şi prezintă, în plus, avantajul de a fi ecologice, întrucât după folosire nu vor ajunge să zacă într-un depozit, ci vor intra din nou în circuitul industriei modei. O materie primă ce poate părea destul de nepotrivită pentru crearea de haine o reprezintă sticlele de plastic. Compania Nature vs. Future a creat un material asemănător cu lâna, numit „Polartec & Pop”, care este produs din fibre obţinute din reciclarea sticlelor de plastic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Industria modei promovează materialele ecologice.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Industria modei promovează materialele ecologice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulouri la grătar 4 porţii - 60 minute 4 ardei graşi mari roşii 4 felii de şuncă REINERT 200g brânză mozzarella 2 ouă fierte tari 8 frunze de busuioc 80g caşcaval •± sare, piper Se coc ardeii, se presară cu sare şi se acoperă 10... Citeşte