Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2007 - Anul XII, nr. 291 (3661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Relaţii

Bune şi rele în prietenie

Prieteniile sunt extrem de importante în viaţa oricărei persoane. Însă, spre deosebire de familie, pe care ne-o dă Dumnezeu, prietenii ni-i putem alege.

Feluri de prietenii

Dacă, totuşi, la un moment dat considerăm că o relaţie de prietenie nu ne mai face bine, putem să o încheiem pur şi simplu, fără să fie nevoie de un proces, de lacrimi sau reproşuri. Există tot felul de prieteni şi nu toate prieteniile sunt foarte strânse şi profunde. Însă un prieten vechi nu este uşor de înlocuit, pentru că o prietenie veche şi strânsă presupune o „istorie” comună, întâmplări bune sau rele prin care două persoane au trecut împreună şi care creează o anumită intimitate între cei doi. Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care o astfel de relaţie merită eforturi din ambele părţi şi cere onestitate, chiar dacă aceasta înseamnă diferenţe de opinie. Perioade bune şi clipe grele există în orice prietenie, dar momentele dificile pot fi depăşite împreună de cei care sunt prieteni adevăraţi.

Prietenie toxică

Există totuşi situaţii în care o prietenie are doar efecte negative asupra dumneavoastră. Este cazul unei relaţii care vă subminează şi vă determină să vă consumaţi psihic, în ciuda faptului că, în aparenţă, anumite obstacole sunt depăşite. Dacă vă simţiţi implicată într-o relaţie de prietenie „toxică” trebuie să îi puneţi capăt, pentru că nu merită să vă consumaţi energia cu o astfel de prietenie când aţi putea să o canalizaţi către altă relaţie, care să vă aducă satisfacţii.
Cu toate acestea, poate fi foarte dificil să pui punct unei prietenii. În general, persoanele care vor să încheie o astfel de relaţie aleg să se îndepărteze de celălalt, hotărând să nu mai sune şi să nu se mai vadă cu „prietenul toxic”, evitând totodată să facă planuri împreună cu persoana respectivă. Partea delicată a unei astfel de situaţii este că persoana „părăsită” se poate simţi rănită sau luată prin surprindere şi rămâne perplexă la gândul că nu poate face mare lucru pentru a îndrepta situaţia.

A încheia sau nu o prietenie

Încheierea unei prietenii depinde foarte mult de intensitatea, valoarea şi durata relaţiei respective. Pentru o prietenie „de ocazie”, un sfârşit „de ocazie” este cât se poate de potrivit: puteţi transmite mesaje din care să reiasă că sunteţi prea ocupat sau că nu mai vreţi să continuaţi, şi totul se stinge de la sine. Dar o prietenie în care aţi investit mult timp şi multă energie merită încheiată? Există câteva aspecte pe care trebuie să le aveţi în vedere într-o astfel de situaţie şi dacă le analizaţi cu atenţie puteţi lua mai uşor o decizie.

Prietenii perfecţi nu există

În primul rând trebuie să ţineţi seama de faptul că prietenii nu sunt obligaţi să vă spună dumneavoastră totul. Se poate să aveţi un prieten despre care dumneavoastră credeţi că are anumite limite. Un prieten poate fi extraordinar în anumite privinţe, dar deficitar din alte puncte de vedere, iar aceste cazuri sunt cât se poate de normale. Dacă vreţi să aveţi prieteni perfecţi, mai gândiţi-vă, pentru că s-ar putea să rămâneţi fără nici unul. În plus, este foarte adevărat că oamenii se schimbă. Se poate ca un prieten să nu îşi dea seama că există o problemă, iar dacă nici dumneavoastră nu o prezentaţi, atunci nimic nu se va schimba în bine şi veţi dori să încheiaţi relaţia respectivă. În loc să luaţi o decizie drastică în această privinţă, daţi-i respectivei persoane şansa de a se schimba, spuneţi-i ce nu merge cum ar trebui. Pe termen scurt va fi destul de greu, dar dacă omul respectiv este gata să se schimbe pentru dumneavoastră, atunci poate merită o şansă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bune şi rele în prietenie.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bune şi rele în prietenie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti File de şalău in crusta de mac 700g file de şalău100g făină4 linguri seminţe de mac1 lingură coajă de lămâie rasă1 linguriţă boia de ardei dulce150ml ulei 2 lămâi± sare, piper Curăţă fileul de şalău, spală-l bine în apă rece, lasă-l să... Citeşte