Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 268 (7269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ironia sorţii

Un vitezoman fără permis a omorât doi tineri: autorul, singurul care a scăpat fără leziuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Unul dintre cele mai grave accidente petrecute în 2019 pe şoselele judeţului a avut loc miercuri noapte, la ieşirea din Câmpulung Moldovenesc spre Prisaca Dornei. Doi tineri au murit, iar alţi doi au fost răniţi grav după ce un BMW 320 şi un VW Passat s-au ciocnit extrem de violent. Ironia sorţii face ca singurul care a scăpat fără leziuni, ba chiar a fugit de la locul faptei pe propriile picioare, să fie cel care, după primele date de anchetă, a provocat accidentul.

Sunt greu de găsit scuze sau circumstanţe atenuante pentru autorul accidentului: tânărul nu avea permis de conducere, circula cu viteză (acul vitezometrului s-a blocat la peste 110 km/h) şi ar fi intrat într-o depăşire neregulamentară. Din păcate, vorbim din nou de un accident foarte grav petrecut în judeţul nostru care are în prim-plan inconştienţă, multă inconştienţă.

 

Un accident foarte violent, cu consecinţe pe măsură

Nenorocirea s-a produs în jurul orei 23.15 din noapte. În urma unui apel la 112, s-a anunţat un grav accident pe DN 17, la ieşirea din Câmpulung Moldovenesc spre Prisaca Dornei. La faţa locului au ajuns un echipaj de descarcerare de la Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc şi patru ambulanţe, una SMURD şi trei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. 

În BMW, pompierii militari au găsit un tânăr, pasagerul din dreapta, încarcerat. Şoferul nu mai era în maşină. În autoturismul VW Passat lovit violent de BMW, echipajele medicale au găsit trei tineri. 

Doi dintre răniţi, unul din BMW şi unul din VW, erau inconştienţi, iar ulterior au fost declaraţi decedaţi. Au murit George Huţuleac, în vârstă de 24 de ani, din comuna Frumosu, pasagerul din BMW, cel care a fost în dreapta şoferului care a fugit, şi minorul Gabriel Claudiu Rusu, în vârstă de 17 ani, din comuna Ostra, pasager în VW-ul Passat. Alţi doi, şoferul de pe VW, Alexandru Gabriel Rusu, de 20 de ani, din Ostra (văr cu cel decedat), şi al treilea pasager din VW, un băiat de 14 ani, tot din Ostra, au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, cu multiple leziuni.

 

Găsit acasă la sora sa, a doua zi dimineaţă

Singurul care lipsea de la faţa locului erau şoferul BMW-ului. Având în vedere că ambele maşini au suferit avarii în proporţie de aproximativ 80%, poliţiştii s-au gândit iniţial că este posibil ca şoferul să fi fugit, dar să nu fi ajuns prea departe, din cauza leziunilor. S-a mai întâmplat în cazul unor accidente grave, însă nu a fost cazul acum.

Joi dimineaţă, Andrei Pelinar, în vârstă de 31 de ani, din Vatra Moldoviţei, cel care a fost la volanul BMW-ului, a fost găsit de poliţişti la domiciliul surorii sale. Acesta nu avea nici o leziune vizibilă şi le-a spus poliţiştilor că nu mai ştie ce s-a întâmplat în noaptea precedentă. La ora la care a fost testat, suspectul avea alcoolemie 0. De principiu, dacă ar fi fost băut la ora accidentului, ar fi trebuit să aibă alcoolemie în aerul expirat. Oricum, acestuia i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

 

Poliţiştii l-au reţinut pe tânărul fără permis după ce s-au asigurat că nu are leziuni interne

Referitor la cum s-a produs accidentul, din primele cercetări ale poliţiştilor se bănuieşte că şoferul BMW-ului a intrat probabil în depăşire, pe un sector de drum unde această manevră este interzisă. BMW-ul a ajuns pe sens opus, unde a intrat cu o violenţă extremă în VW-ul condus regulamentar, dinspre Câmpulung, în care se aflau cei trei tineri din Ostra. În urma impactului, VW-ul a fost proiectat în afara drumului, pe sensul opus. Probabil tânărul de la volanul VW-ului a vrut să evite coliziunea prin stânga, trăgând de volan spre contrasens, astfel explicându-se cum a ajuns maşina în decor în locul în care a fost găsită. 

Tânărul care a provocat nenorocirea are de răspuns pentru cel puţin patru infracţiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului.

Poliţiştii l-au reţinut în arest aseară după ce în prealabil l-au plimbat prin spitale, pentru a-i face investigaţii neurologice şi a se convinge că nu are leziuni la cap, în urma accidentului deosebit de grav.

 

Au mers la cumpărături la Câmpulung, iar pe drum s-a întâmplat nenorocirea

Referitor la cei doi tineri din Ostra care au ajuns la spital, dar au supravieţuit accidentului, ei se aflau ieri în stare gravă, dar stabilă. Tânărul care se afla la volan (văr cu cel care a murit) a suferit un traumatism cranio-cerebral şi multiple contuzii forte, în zonele cervicală, umăr, claviculă şi hemitorace stâng, fiind internat pe secţia de Neurochirurgie. 

Băiatul de 14 ani avea fracturi pe partea stângă, la femur, gambă şi antebraţ, fiind internat pe secţia de Chirurgie Infantilă.

Cei trei tineri din Ostra s-au pornit miercuri seară la Câmpulung Moldovenesc pentru a face cumpărături la un hipermarket. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un vitezoman fără permis a omorât doi tineri: autorul, singurul care a scăpat fără leziuni.
 Vizualizări articol: 5346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un vitezoman fără permis a omorât doi tineri: autorul, singurul care a scăpat fără leziuni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Verze murate cu gutui Este una dintre acele conserve care se dovedesc nu doar gustoase, ci și atât de sănătoase încât devin adevărate leacuri naturale pe timp de iarnă. Varza tocată astfel murată, cu adaos de gutui, este mai puțin acidă și parcă alunecă... Citeşte