Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 268 (7269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Maricela Cobuz: Guvernarea PSD a fost singura care a acordat o importanţă maximă pacienţilor cu diabet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a declarat că fostul Guvern PSD a fost singurul care a acordat o importanță maximă pacienților cu diabet, în special copiilor. Maricela Cobuz a declarat că pe 14 noiembrie s-a sărbătorit Ziua Mondială a Diabetului, propusă încă din anul 1991 la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF) și cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Maricela Cobuz a spus că Ziua Mondială a Diabetului își propune să fie principala platformă care să promoveze eforturile de conștientizare a acestei boli, iar ziua de 14 noiembrie este un bun prilej pentru a atrage atenția asupra principalelor probleme ridicate de diabetul zaharat, aducând în același timp această patologie în atenția publicului și a factorilor de decizie. Cobuz a spus că anul acesta, Ziua Mondială a Diabetului are ca temă de dezbatere „Diabetul – Protejează-ți Familia”, ca răspuns la creșterea amenințătoare a poverii diabetului zaharat pentru sănătatea populației, iar îndemnul de ieri al medicilor de specialitate și al societății civile adresat populației a fost „Ai grijă, protejează-ți familia de diabet. Acțiunile simple pot reduce riscurile”.

Deputatul PSD de Suceava a precizat că în România sunt peste 860.000 de persoane care suferă de diabet, din care peste jumătate sunt femei. În judeţul Suceava, în prezent sunt aproximativ 20.000 de pacienţi care au diabet zaharat, din care 138 sunt copii. „Diabetul este o boală extrem de severă atunci când nu este bine monitorizată, complicaţiile afectând pacientul în mod direct şi indirect întreaga familie. Pentru a veni în sprijinul pacienţilor cu diabet, Guvernul României a reorganizat Programul naţional de diabet zaharat derulat de CNAS şi finanţat de Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate”, a spus Maricela Cobuz. Ea a subliniat că anul trecut, Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Guvernului PSD, a decis acordarea de pompe de insulină şi a senzorilor de monitorizare continuă a glicemiei copiilor bolnavi de diabet, pentru a-i ajuta pe aceştia în tratamentul bolii, scăpând de numărul mare de injecţii şi de înţepăturile necesare controlului glicemic. „A fost singurul Guvern care a acordat o importanţă maximă pacienţilor cu diabet şi în special copiilor. În calitate de deputat în Comisia pentru sănătate şi familie şi de medic pediatru voi susţine legislaţia din domeniul sănătăţii, încurajând populaţia spre o alimentaţie şi un stil de viaţă sănătos”, a mai spus Maricela Cobuz. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz: Guvernarea PSD a fost singura care a acordat o importanţă maximă pacienţilor cu diabet.
 Vizualizări articol: 1325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 6 voturi
Maricela Cobuz: Guvernarea PSD a fost singura care a acordat o importanţă maximă pacienţilor cu diabet1.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Verze murate cu gutui Este una dintre acele conserve care se dovedesc nu doar gustoase, ci și atât de sănătoase încât devin adevărate leacuri naturale pe timp de iarnă. Varza tocată astfel murată, cu adaos de gutui, este mai puțin acidă și parcă alunecă... Citeşte