Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2009 - Anul XIV, nr. 111 (4097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Leul ar putea reveni pe apreciere din 2010

Moneda naţională ar putea reveni la tendinţa de apreciere în termeni reali în raport cu euro, începând de anul viitor, dacă avansul productivităţii economiei româneşti se va plasa peste nivelul înregistrat de partenerii externi.

"Continuarea procesului de dezinflaţie va contribui la scăderea suplimentară a aşteptărilor inflaţioniste. Un alt mijloc eficient de ancorare a anticipaţiilor inflaţioniste va fi revenirea tendinţei de apreciere în termeni reali a monedei naţionale în raport cu euro, începând cu anul 2010. Acest fapt este posibil dacă se are în vedere perspectiva unei creşteri mai accelerate de productivitate în economia românească faţă de principalii săi parteneri externi", se arată în proiectul revizuit al Programului de Convergenţă.

Potrivit proiectului, scăderea treptată a volatilităţii cursului de schimb al leului şi creşterea ulterioară a stabilităţii acestuia vor avea ca suport, pe de o parte, restrângerea efectelor adverse ale crizei financiare şi economice globale, şi, pe de altă parte, însănătoşirea fundamentelor economiei naţionale şi continuarea procesului de convergenţă, de natură să stabilizeze anticipaţiile privind evoluţia cursului de schimb pe termen lung.

"Probabila menţinere a diferenţialului semnificativ de productivitate şi potenţiala revigorare pe termen mediu a investiţiilor străine directe vor crea condiţiile reluării trendului de apreciere sustenabilă în termeni reali a monedei naţionale în raport cu euro – ajustare benefică din perspectiva convergenţei reale şi nominale a economiei româneşti", se mai arată în raport.

Moneda naţională s-a depreciat începând cu jumătatea a doua a anului trecut, cursul mediu urcând de la 3,5269 lei/euro în luna august la un maxim de 4,2839 lei/euro în luna februarie a acestui an.

Cursul mediu calculat faţă de euro pentru luna aprilie 2009 a fost de 4,1954 lei/euro.

Banca Naţională a anunţat pentru ieri o rată de referinţă a leului de 4,1891 faţă de euro, în creştere cu 3,17 bani faţă de nivelul din ziua anterioară, de 4,1574 lei/euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Leul ar putea reveni pe apreciere din 2010.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leul ar putea reveni pe apreciere din 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei