Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 apr 2009 - Anul XIV, nr. 78 (4064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Indemnizaţia de şomaj ar putea fi stabilită independent de salariul minim pe economie - proiect

Indemnizaţia de şomaj ar putea fi stabilită independent de salariul minim pe economie, astfel încât nivelul ajutorului social să fie mai mic decât în prezent, respectiv 75 la sută din salariul minim brut pe ţară, potrivit unui proiect de ordonanţă obţinut de MEDIAFAX.

Proiectul, care prevede eliminarea legăturilor dintre nivelul drepturilor acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi nivelul salariului de bază minim brut pe ţară şi al stabilirii măsurilor de aplicare a unor regulamente comunitare, va fi discutat, săptămâna viitoare, în şedinţa Consiliului Economic şi Social.

Potrivit unor surse oficiale, prin acest proiect se urmăreşte fixarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj pentru ca aceasta să nu mai crească în funcţie de salariul minim pe economie, ci să fie stabilită în funcţie de buget.

Fostul ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, anuţa, încă din 2007, că instituţia pe care o conducea avea în vedere modificarea unor acte normative astfel încât prestaţiile sociale să nu se mai acorde în funcţie de salariul minim şi, implicit, să nu se mai creeze presiune pe buget.

Prin proiectul de lege se propunea ca indemnizaţia de şomaj, sumele primite de către angajatori pentru încadrarea absolvenţilor, ucenicilor, elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţelor şi a persoanelor în vârstă de peste 45 de ani să fie determinate în funcţie de indicatorul de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă, denumit indicator de referinţă, care era, atunci, egal cu 500 de lei.

În luna octombrie 2008 a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă nr. 126/2008 care prevedea eliminarea legăturilor dintre nivelul prestaţiilor sociale, cu excepţia indemnizaţiei de şomaj, şi nivelul salariului de bază minim brut pe ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indemnizaţia de şomaj ar putea fi stabilită independent de salariul minim pe economie - proiect.
 Vizualizări articol: 279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Indemnizaţia de şomaj ar putea fi stabilită independent de salariul minim pe economie - proiect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei