Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Instituţiile publice nu vor acorda nici în 2009 tichete de masă

Instituţiile publice centrale şi locale, cu excepţia celor finanţate integral din venituri proprii, nu vor acorda nici în 2009 tichete de masă, conform proiectului de buget pe 2009 care va fi discutat în şedinţa de astăzi a Guvernului.

Interdicţia de acordare a tichetelor de masă se aplică instituţiilor publice centrale şi locale, definite prin Legea 500/2002 privind finanţele publice şi prin Legea 273/2006 privind finanţele publice locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv pentru activităţile finanţate integral din venituri proprii înfiinţate pe lângă instituţiile publice, cu excepţia instituţiilor finanţate integral din venituri proprii, potrivit proiectului de buget pe 2009, au declarat surse guvernamentale.

În urmă cu un an, Guvernul a decis să nu acorde în 2008 tichete de masă angajaţilor din instituţiile publice, cu excepţia personalului din structurile finanţate prin venituri proprii, care beneficiază de acest drept.

Decizia ca tichetele de masă să nu fie acordate în 2008 unor categorii de bugetari a fost explicată de premierul Călin Popescu Tăriceanu prin creşterea substanţială a numărului de angajaţi şi a nivelului de salarizare, plata acestor tichete presupunând cheltuieli bugetare suplimentare de circa 1% din PIB.

Aproximativ două milioane de salariaţi beneficiază în prezent de tichete de masă, iar costurile generate de acordarea acestor tichete sunt suportate în totalitate de către angajator.

Proiectul de buget pentru anul viitor mai prevede că pensionarii beneficiază de o compensare în bani pentru tichetele de călătorie pe calea ferată neutilizate începând cu 2010 şi că pentru anul 2008 nu beneficiază de această facilitate.

Un proiect elaborat în luna iunie de Ministerul Muncii şi prezentat pe site-ul instituţiei în dezbatere publică prevedea că pensionarii care nu utilizează tichetele de călătorie pe calea ferată până la sfârşitul anului vor putea solicita, la casele de pensii de care aparţin, compensarea în bani a acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instituţiile publice nu vor acorda nici în 2009 tichete de masă.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Instituţiile publice nu vor acorda nici în 2009 tichete de masă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei