Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 sep 2008 - Anul XIII, nr. 205 (3886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încetinirea economiei britanice, cea mai gravă din ultimii 60 de ani

Marea Britanie se confruntă probabil cu cea mai gravă încetinire a economiei din ultimii 60 de ani, care va fi mai profundă şi va dura mai mult decât se anticipase iniţial, a declarat ministrul britanic al Finanţelor, Alistair Darling, citat de publicaţia Guardian.

Darling a recunoscut însă că nu ştie cât de gravă va deveni limitarea creditării, aceasta fiind cea mai nefavorabilă evaluarea a economiei făcută de guvernul britanic. Tonul ministrului Finanţelor este mult mai dur decât cel adoptat de premierul britanic, Gordon Brown, care vrea să-şi redreseze cariera în această toamnă explicând modul în care va ajuta familiile cu dificultăţi.

David Blanchflower, membru al Băncii Angliei, a avertizat că circa două milioane de oameni ar putea rămâne fără un loc de muncă până la Crăciun şi că este necesară reducerea de urgenţă a ratelor dobânzii de politică monetară pentru a susţine economia.

Evoluţiile economice cu care se confruntă Marea Britanie şi restul lumii sunt "probabil cele mai grave înregistrate în ultimii 60 de ani", a avertizat Darling.

"Şi cred că va fi mai profundă şi va dura mai mult decât au crezut oamenii", a adăugat oficialul britanic.

Următoarele 12 luni vor fi cele mai dificile cu care s-a confruntat Partidul Laburist în ultima generaţie, consideră Darling.

"Trebuie să redescoperim zelul care a câştigat trei alegeri, iar acest lucru este o problemă gravă pentru noi în acest moment. Oamenii sunt supăraţi pe noi", a adăugat ministrul.

BBC a denumit interviul drept o "intervenţie uimitoare", iar reacţia politicienilor din opoziţie a fost rapidă, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Conservatorilor, George Osborne, l-a criticat pe Daling pentru că a "lăsat să-i scape adevărul" despre starea reală a economiei, în timp ce reprezentantul liberal-democraţilor a denumit comentariile ministrului Finanţelor "tocmai un atac ascuns la adresa lui Gordon Brown".

Economia britanică a stagnat în trimestrul al doilea, înregistrând cea mai slabă evoluţie de la recesiunea care a avut loc la începutul anilor '90. Evoluţia economiei din perioada aprilie-iunie este cea mai slabă după cea înregistrată în al doilea trimestru din 1992 şi alimentează aşteptările privind reducerea dobânzii de politică monetară de către Banca Angliei pentru a preveni agravarea situaţiei.

Sectorul serviciilor a consemnat o creştere de numai 0,2%, cea mai slabă evoluţie după cea din trimestrul patru al anului 1995.

Industria prelucrătoare a coborât cu 0,8%, iar producţia din sectorul de construcţii cu 1,1%, în timp ce cheltuielile de consum au scăzut în cele trei luni cu 0,1%, cele mai grave scăderi trimestriale de după 2005.

Preţurile locuinţelor au scăzut cu peste 10% în ultimul an, iar numărul creditelor ipotecare aprobate a atins un minim record, sugerând că nu există speranţă de recuperare în curând.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încetinirea economiei britanice, cea mai gravă din ultimii 60 de ani.
 Vizualizări articol: 338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încetinirea economiei britanice, cea mai gravă din ultimii 60 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei