Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2008 - Anul XIII, nr. 99 (3780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii şi bulgarii care nu au permise de muncă nu mai pot fi expulzaţi din Spania

Românii şi bulgarii care sunt angajaţi în Spania fără permise de muncă nu mai pot fi expulzaţi, în pofida unui moratoriu impus de Guvernul de la Madrid, a decis Curtea Supremă de Justiţiei spaniolă în două cazuri recente, citate de cotidianul El Pais în ediţia de ieri, relatează AFP.

Instanţa supremă spaniolă a anulat, printr-o primă decizie, ordinul de expulzare din 2001 care viza un cetăţean român care nu dispunea de un permis de rezidenţă, şi pe cel eliberat pe numele unui cetăţean bulgar, lipsit, de asemenea, de permis de rezidenţă, şi care muncea în Spania fără autorizaţie.

 

Legea nu mai e aplicabilă.

Curtea Supremă a decis că, după aderarea României şi Bulgariei la UE în ianuarie 2007, românii şi bulgarii au devenit cetăţeni comunitari, în consecinţă, legea spaniolă privind străinii "nu mai este aplicabilă, cel puţin în ceea ce priveşte regimul său de sancţiuni", chiar dacă Spania a impus restricţii temporare muncitorilor din cele două noi state comunitare.

Instanţa subliniază că legea spaniolă se aplică doar în cazul persoanelor vizate de ordine de expulzare care nu numai că muncesc ilegal, dar şi locuiesc fără un permis de rezidenţă.

"Nu putem considera drept infracţiune gravă doar faptul că o persoană munceşte în Spania fără permis, dacă aceasta beneficiază de o autorizaţie de rezidenţă" valabilă, a explicat instanţa supremă spaniolă.

"Începând cu 1 ianuarie 2007, cetăţenii români şi bulgari care locuiesc în Spania nu pot fi sancţionaţi pentru că muncesc aici fără permis, deoarece trebuie să înţelegem că, în baza tratatului de aderare, aceştia dispun de o autorizaţie de şedere valabilă", a subliniat Curtea Supremă de Justiţie de la Madrid.

Peste 500.000 de români şi aproximativ 100.000 de bulgari locuiesc în prezent în Spania, cu sau fără acte legale, potrivit estimărilor autorităţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii şi bulgarii care nu au permise de muncă nu mai pot fi expulzaţi din Spania.
 Vizualizări articol: 403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii şi bulgarii care nu au permise de muncă nu mai pot fi expulzaţi din Spania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei