Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 apr 2008 - Anul XIII, nr. 98 (3779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tariful social pentru energia electrică, înlocuit cu ajutoare directe, din 2009

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) intenţionează să înlocuiască tariful social la electricitate cu acordarea de ajutoare directe pentru consumatorii cu venituri reduse, dar măsura depinde de alocarea unor fonduri la rectificarea bugetară.

"Este o dorinţă. Nu credem că mai devreme de 1 ianuarie 2009 este posibil să eliminăm tariful social, pentru că este necesară o rectificare bugetară", a declarat, ieri, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opriş.

El a adăugat că tariful social ar fi trebuit eliminat încă de anul trecut, dar din lipsa fondurilor de la bugetul de stat, acest lucru nu a fost posibil.

Tariful social ar urma să fi înlocuit cu un ajutor direct de la bugetul de stat, asemănător cu cel pentru energia termică sau gazele naturale.

Consumatorii sunt subvenţionaţi, în prezent, prin preţul energiei, de către ceilalţi consumatori.

Opriş a afirmat la jumătatea anului trecut că toţi consumatorii casnici de electricitate care beneficiază de tarife sociale vor primi ajutoare financiare de la stat pentru plata energiei.

În acest sens ANRE a elaborat, anul trecut, împreună cu Ministerul Muncii, un proiect de ordonanţă de urgenţă, care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 iulie 2007, odată cu liberalizarea pieţei de energie.

Opriş a menţionat la acea dată că dacă proiectul de ordonanţă nu este aprobat până la 1 iulie 2007, consumatorii casnici vor continua să beneficieze de tariful social la energie până la adoptarea noilor măsuri de sprijin financiar.

Introducerea acestui tip de ajutor pentru consumatori se înscrie în intenţia ANRE de a renunţa la reglementarea preţurilor, din 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tariful social pentru energia electrică, înlocuit cu ajutoare directe, din 2009.
 Vizualizări articol: 387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tariful social pentru energia electrică, înlocuit cu ajutoare directe, din 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei