Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transportatorii rutieri ameninţă cu greva generală

Transportatorii rutieri ameninţă cu declanşarea grevei generale, începând cu 25 februarie, dacă până la acea dată autorităţile nu vor răspunde memoriului prin care solicită modificarea unor acte normative care reglementează activitatea din domeniu.

Transportatorii au amintit, în memoriu, faptul că problemele specifice sectorului de transport rutier au fost prezentate încă din octombrie 2007, în cadrul conferinţei organizate de Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR), atunci primind şi promisiunea că o parte dintre soluţiile propuse vor fi aplicate, pentru restul urmând să aibă loc consultări punctuale.

Federaţia Operatorilor Români de Transport reclamă faptul că nici una dintre promisiunile făcute în octombrie nu s-a definitivat, iar situaţia transportatorilor rutieri din România s-a agravat, motiv pentru care reprezentanţii din toată ţara ai mai multor organizaţii au decis declanşarea grevei generale, dacă nu primesc un răspuns favorabil, în cel mult 21 de zile de la înaintarea memoriului.

În ceea ce priveşte infrastructura, transportatorii solicită stabilirea unei politici comune şi a unor reglementări clare de aplicare a restricţiilor de circulaţie pe drumurile publice, ţinându-se cont de starea actuală a infrastructurii rutiere, impunerea unor restricţii de circulaţie să se facă numai cu consultarea şi acordul patronatelor din transporturi ţinându-se cont de tariful rovinietei, situaţia drumurilor oferite ca rute ocolitoare, normele AETR privind timpii de conducere, viteza medie de circulaţie a autovehiculelor comerciale în România, siguranţa circulaţiei pe drumurile publice şi costurile pentru realizarea serviciilor de transport.

De asemenea, transportatorii cer eliminarea tuturor restricţiilor de circulaţie impuse pe drumurile europene, amenajarea a cel puţin trei parcări pe sens pe distanţa de 100 kilometri la drumurile naţionale şi europene, betonate, dotate cu benzi de accelerare şi decelerare, prevăzute cel puţin cu WC-uri ecologice, tomberoane gunoi şi sursa de apă, precum şi amenajarea de platforme fixe de cântărire aferente drumurilor naţionale şi europene şi constituirea unui Fond al Drumurilor finanţat din încasările aferente rovinietei şi taxei de drum din preţul carburantului şi utilizarea acestuia numai pentru întreţinerea şi repararea infrastructurii rutiere existente.

Transportatorii avertizează că, pe perioada grevei generale, nici un vehicul comercial autohton sau aparţinând unui alt stat nu poate efectua servicii de transport pe teritoriul României, prin consens unilateral cu organizatorii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatorii rutieri ameninţă cu greva generală.
 Vizualizări articol: 399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transportatorii rutieri ameninţă cu greva generală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte