Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Raport periodic

40% dintre români, nemulţumiţi de condiţiile de trai

Aproximativ 30% dintre români sunt mulţumiţi de condiţiile de viaţă, unul dintre cele mai reduse niveluri din statele din regiune, proporţii mai scăzute înregistrându-se în Bulgaria şi Ungaria, se arată în raportul economic periodic "UE 8+2" realizat de Banca Mondială.

La polul opus, se află Slovenia şi Estonia, ponderea slovenilor mulţumiţi de condiţiile de viaţă fiind de circa 70%, iar a estonienilor de 60%. În Bulgaria şi Ungaria, ponderea locuitorilor care se declară mulţumiţi de viaţă este de sub 30%.

Aproape 40% dintre români sunt nemulţumiţi de condiţiile de viaţă.

De asemenea, circa 30% dintre respondenţii români consideră că, faţă de 1989, condiţiile din propriile gospodări s-au îmbunătăţit, în timp ce 40% au o părere contrară.

În acelaşi timp, circa jumătate dintre estonieni şi lituanieni cred că trăiesc mai bine decât în 1989, la polul opus situându-se bulgarii (circa 15%) şi croaţii (peste 20%).

Majoritatea respondeţilor din statele analizate sunt de părere că s-au descurcat mai bine decât propriii părinţi. În cazul românilor, ponderea respondenţilor care consideră acest lucru este de 60%, niveluri mai ridicate fiind înregistrate în Slovacia, Estonia, Slovenia şi Lituania.

De asemenea, circa 50% dintre respondenţii români cred că propriii copii vor avea o viaţă mai bună. În funcţie de acest rezultat, România se situează în a doua jumătate a clasamentului compus din ţările analizate.

Cea mai ridicată pondere, la acest capitol, este înregistrată de Lituania (aproape 80%), iar cea mai scăzută de Ungaria (circa 30%).

Satisfacţia privind condiţiile de viaţă nu depinde doar de propria bunăstare, ci şi de modul în care indivizii se raportează la persoanele din jurul lor şi reuşita acestora în viaţă.

Raportul "UE 8+2" este publicat de trei ori pe an şi analizează Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia.

 

Corupţie mai mare ca în 1989.

Circa 70% dintre români consideră că nivelul corupţiei este mai mare în prezent decât în anul 1989, proporţii similare fiind înregistrate în majoritatea statelor din regiune, potrivit unui raport al Băncii Mondiale (BM).

În Lituania, Ungaria şi Croaţia au fost consemnate niveluri similare privind percepţia asupra corupţiei.

O pondere mai mare este înregistrată în Bulgaria, iar estonienii, polonezii şi cehii consideră într-o proporţie mai redusă că nivelul corupţiei este mai mare în prezent decât în anul 1989.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 40% dintre români, nemulţumiţi de condiţiile de trai.
 Vizualizări articol: 322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
40% dintre români, nemulţumiţi de condiţiile de trai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa este trimis de
( 1 feb 2008, 12:48:45
pai sigur coruptia este mai mare acum decat inainte deoarece au capatat experienta, asta se vede la tot locul, nu degeaba il vedem in fiecare zi pe primarul din MOARA prin ziare si pe acolitii sai cei din familia ALBU si BLINDU sa nu mai zic si de domnul vice si un consilier pe nume STROIESTEAN care impreuna au vandut un teren cu suma de 3 miliarde lei vechi, si au impartit banii , mentionez ca pamantul nu este cu acte in regula , acest pamant facand parte din rezerva statului , care trebuia sa-l dea tinerilor casatoriti , de ce nu-i verifica nimeni pe acestia? astept raspuns
2.   OK trimis de
( 1 feb 2008, 12:59:15
DESPRE COMUNA MOARA AM AUZIT SI EU MULTE , INCEPAND CU PRIMARUL, CONSILIERII, MAJORITATEA SUNT NISTE ANALFABETI, SI NISTE HOTI LA DRUMUL MARE CA DE EXEMPLU, DOMNUL VICE SI UNUL DIN CONSILIERI DUPA CE SAU EFECTUAT LUCRARILE DE ZUGRAVEALA A PRIMARIEI NUMAI LA EXTERIOR DANSII SI-AU ZUGRAVIT SI EI LOCUINTELE CU ACEIASI VOPSEA SI CULOARE , CE COINCIDENTA FANTASTICA , PROBABIL SANT FOARTE ATRASI DE PRIMARIE CA ALTFEL NU-MI EXPLIC.
3.   Nesimtire trimis de
( 1 feb 2008, 13:10:28
Am fost si noi intr-o seara la discoteca din MOARA unde am ramas total dezamagiti, incepand cu pretul de la intrare unde este foarte scump si nu ti se da nici o chitanta, apoi preturile de la bar la fel si bautura cu un adaos comercial prea mare si de apa si de bani , si terminand cu acea toaleta oribila fara apa curenta cu un miros dezastruos nu stiu cum nu fac satenii reclamatie la sanipid sa verifice aceasta problema , ca pe urma sa aflam ca acea discoteca este a fiului primarului, halal primar .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte