Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2008 - Anul XIII, nr. 8 (3689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mediu dificil pentru producătorii auto europeni

Ultimii doi ani au fost dificili pentru industria auto europeană, iar situaţia se va menţine şi în 2008, în condiţiile în care producătorii de pe continent vor continua să întâmpine probleme în creşterea cotei de piaţă şi a profitabilităţii, potrivit agenţiei de evaluare financiară Moody's.

"La nivel global, anticipăm, pentru următorii cinci ani, o majorare de circa 3% a cererii pentru maşini şi camioane, alimentată în principal de pieţe precum Brazilia, Rusia, India şi China", a declarat Falk Frey, vicepreşedinte al Moody's şi autor al unui raport privind perspectivele industriei de automobile.

În cazul pieţelor vest-europene, reprezentantul agenţiei de evaluate se aşteaptă ca numărul înmatriculărilor de vehicule să se menţină în 2008 la nivelul anului trecut, a spus Frey.

Stagnarea cererii pe principalele pieţe din Europa Occidentală reprezintă unul din cei cinci factori consideraţi esenţiali de Moody's pentru evaluarea ratingurilor producătorilor europeni de echipamente în acest an.

Primul factor este capacitatea de producţie prea mare în anumite regiuni. Potrivit Moody’s, balanţa dintre reducerea capacităţii în Europa Occidentală, construirea unor noi fabrici în Europa de Est şi cererea crescută din această regiune rămâne echilibrată, în cel mai bun caz. Acest echilibru nu rezolvă problema supracapacităţii de circa 20-25% din vestul continentului.

În schimb, ţările în curs de dezvoltare vor continua să alimenteze creşterea numărului de noi înmatriculări de maşini pe parcursul anului 2008 şi ulterior.

Cererea din aceste state, precum şi de pe pieţele emergente este determinată de avansul economic rapid, majorarea venitului pe cap de locuitor şi creşterea populaţiei.

Totuşi, expansiunea economică rapidă conduce la o creştere a vânzărilor extrem de volatilă, iar marjele de profit sunt cu mult sub cele înregistrate pe pieţele europene occidentale, potrivit Moody’s.

O altă problemă o reprezintă ratele de schimb valutar.

În plus, preţurile ridicate ale petrolului şi materiilor prime au sporit costurile de producţie, în timp ce reglementările mai stricte în domeniul poluării şi posibila introducere a unor taxe în funcţie de volumul emisiilor poluante ar putea determina o modificare a cererii pentru noi vehicule, de la cele de dimensiuni mari şi vehicule sport utilitare la automobile cu un consum eficient de carburanţi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mediu dificil pentru producătorii auto europeni.
 Vizualizări articol: 349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mediu dificil pentru producătorii auto europeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Terină de praz cu brânză 1,3kg praz200g roşii3 linguri ulei de măsline2 cepe verzi1 leg. pătrunjel500ml apă50g (10 foi) gelatină250g telemea (preferabil de capră)sare, piperSOSUL: 4 linguri ulei de măsline2 linguri oţet de mere1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat½... Citeşte