Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2008 - Anul XIII, nr. 8 (3689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părerea hotelierilor

Propunerea ANAT ca sezonul estival să înceapă la 1 aprilie, naiv

Hotelierii de pe Litoral cred că propunerea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) ca sezonul estival să înceapă anul acesta la 1 aprilie nu va avea succes, arătând că această iniţiativă nu este benefică nici pentru ei, nici pentru turişti.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe s-au întâlnit recent cu conducerea ANAT şi au discutat ca, în perioada summit-ului NATO, care va avea loc în Bucureşti între 2 şi 4 aprilie, reprezentanţii turoperatorilor să încerce să încurajeze oferta de pachete turistice pe perioada summit-ului, inclusiv posibila deschidere a sezonului estival mai devreme.

Preşedintele ANAT, Dragoş Anastasiu, afirma în luna decembrie că în perioada summit-ului, bucureştenii vor avea trei opţiuni: să stea în casă, să se enerveze în traficul din acea perioadă sau să plece în vacanţă.

"Dacă n-ar fi fost summit-ul NATO, sezonul estival s-ar fi deschis pe 27 aprilie, de Paşte. Acum propunem deschiderea lui pe 1 aprilie, fără să fie o păcăleală", a declarat Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT.

El ar adăuga că, în varianta ideală, o parte dintre membrii delegaţiilor străine care vor veni la summit ar putea să facă o mică excursie pe litoralul Mării Negre la începutul lui aprilie.

"Chiar dacă ar sta o zi la mare, aceştia pot apoi să revină ca turişti sau să recomande litoralul românesc altor posibili turişti", mai spune oficialul ANAT.

Cu toate acestea, hotelierii, şi chiar unii oficiali din turismul românesc, nu cred că deschiderea sezonului estival la 1 aprilie este o idee bună.

Nerentabil.

"Nu este rentabil pentru hotelieri să deschidă la 1 aprilie. Deschizi pentru 2-3 zile, aduci personal, ai cheltuieli de deschidere pentru ca apoi să închizi până cel mai devreme la începutul lui mai, pentru că oricum nu vine nimeni în aprilie", crede Nicolae Buzdun, consilierul personal pentru probleme de turism al ministrului Comerţului şi Turismului, Ovidiu Silaghi.

De aceeaşi părere este şi Liviu Scarlat, proprietarul a două hoteluri în Mangalia.

El spune că în cazul în care deschide un hotel la începutul lui aprilie, fără să aibă siguranţa că măcar un sfert din el va fi ocupat de turişti, va avea mult mai multe pierderi decât beneficii.

"De unde să am eu siguranţa c-o să-mi vină turişti? Dacă aş deschide la 1 aprilie, ar trebui să aduc angajaţi cu o mai mult de o lună mai devreme ca de obicei, apoi să plătesc încălzirea şi utilităţile. Unităţile sezoniere oricum pierd pentru că sunt sezoniere. Să mai pierd şi pentru că deschid mai devreme şi n-o să am turişti?", a afirmat Scarlat.

Strategii de marketing.

Directorul grupului hotelier THR Marea Neagră, Linica Stan, crede că la 1 aprilie ar trebui să primească turişti doar hotelurile care beneficiază de sisteme de încălzire, pentru că în acea perioadă ar putea fi destul de frig.

Într-adevăr, potrivit prognozelor Institutului Naţional de Meteorologie, în luna aprilie, temperatura în sud-estul ţării va fi cuprinsă între 10 şi 12 grade Celsius.

"Nu putem deschide hotelurile doar aşa, ci va trebui să avem programe din care să rezulte că va fi o circulaţie turistică certă", afirmă Linica Stan.

Pe de altă parte, Ciprian Popescu, directorul agenţiei de turism Danubius din Constanţa, crede că o deschidere de sezon cu o lună mai devreme ar fi trebuit pregătită mult mai din timp şi cu eforturi de marketing.

"De câţiva ani şi luna mai e cam moartă pentru turismul estival. Dacă avem turişti nervoşi pe Litoral la sfârşitul lui mai, când stau într-un colţ de hotel cu nervii-n batistă, păi în aprilie o să se-ntoarcă de la mare cu venele tăiate", crede Popescu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Propunerea ANAT ca sezonul estival să înceapă la 1 aprilie, naiv.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Propunerea ANAT ca sezonul estival să înceapă la 1 aprilie, naiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Terină de praz cu brânză 1,3kg praz200g roşii3 linguri ulei de măsline2 cepe verzi1 leg. pătrunjel500ml apă50g (10 foi) gelatină250g telemea (preferabil de capră)sare, piperSOSUL: 4 linguri ulei de măsline2 linguri oţet de mere1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat½... Citeşte