Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2008 - Anul XIII, nr. 3 (3684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plăţile pentru agricultori, efectuate numai pe suprafeţele certificate

Plăţile directe acordate agricultorilor din fonduri UE vor fi efectuate cel mai probabil gradual, începând din februarie, numai pe acele suprafeţe care au fost deja verificate şi certificate de către auditori independenţi, a declarat, ieri, comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban.

"Plăţile directe vor putea fi efectuate cel mai probabil de la sfârşitul lunii ianuarie, dar mai probabil în luna februarie, numai pe acele suprafeţe care vor fi fost deja verificate şi certificate de către auditori independenţi. Cel mai probabil vor putea fi făcute gradual", a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă în care a prezentat priorităţile României în 2008 în domeniul afacerilor europene.

Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, a afirmat şi el, la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, că plata subvenţiilor din fonduri UE va fi derulată gradual, pe măsură ce sunt finalizate controalele administrative şi în teren efectuate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), instituţia responsabilă cu gestionarea plăţilor pentru agricultori.

Plata directă din fonduri UE se ridică la circa 50 de euro pe hectar pentru fiecare fermieri, la care se adaugă alţi 30 de euro, plăţi complementare de la bugetul de stat.

Suma totală alocată pentru plăţile aferente anului 2007 este de 440 de milioane euro. România a riscat să piardă 25% din valoarea acestor fonduri, după ce Comisia a avertizat că ar putea aplica clauza de salvgardare, dacă deficienţele APIA nu sunt remediate. După ce a stabilit două termene limită pentru remedierea deficienţelor, Comisia a decis să nu activeze clauza.

Orban a mai afirmat vineri că una dintre priorităţi României pentru 2008 este legată de începerea cheltuirii efective a fondurilor comunitare, cum ar fi plăţile directe şi fondurile structurale şi de coeziune, întrucât sume importante vor începe să intre în România din acest an.

El a precizat că anul 2008 va arăta clar modul în care România ştie să gestioneze astfel de sume mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plăţile pentru agricultori, efectuate numai pe suprafeţele certificate.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plăţile pentru agricultori, efectuate numai pe suprafeţele certificate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele economice la cuptor 30-35 bucăţi - 65 minute 1 kg carne tocată (amestec vită, porc)2 morcovi mari4 cepe mari2 căţei de usturoi1 leg. mărar1 leg. pătrunjel6-7 felii  de pâine3 ouă ± sare, piper Amestecaţi carnea tocată cu morcovii daţi pe... Citeşte