Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2007 - Anul XII, nr. 303 (3671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Investiţiile în energia eoliană rămân deocamdată la nivel de intenţie

România are un potenţial ridicat de producţie a energiei din surse eoliene, putând fi instalate turbine cu o capacitate de 14.000 MW, apropiată de cea a tuturor producătorilor de electricitate de pe piaţă la un loc, însă autoritatea de reglementare nu a primit nici o solicitare în acest sens.

Îngrijorările Uniunii Europene în privinţa asigurării necesarului de energie, determinate de preţurile ridicate ale combustibililor, de problemele în aprovizionare şi de încălzirea globală, cauzată de emisiile generate în mare parte de producătorii de energie, au determinat o promovare intensă a energiilor regenerabile, mai puţin poluante şi teoretic nelimitate.

Printre acestea se numără energia eoliană, geotermală, biomasa sau cea solară.

Unul dintre sectoarele în care România poate dezvolta capacităţi noi şi nepoluante de producere a eletricităţii din surse regenerabile este cel eolian, al cărui potenţial teoretic se ridică la 14.000 MW instalaţi, cu doar 1.000 MW mai puţin decât puterea instalată cumulată a tuturor producătorilor de energie la nivel naţional.

"Încă nu a venit nimeni la noi să ceară autorizaţie de înfiinţare, deşi multe companii spun că intenţionează să investească în turbine eoliene. Mulţi încă fac studii, evaluări, măsurători", a declarat agenţiei MEDIAFAX Nicolae Opriş, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

În România funcţionează deja câteva turbine eoliene, dar cu puteri reduse, al căror aport în producţia anuală este nesemnificativ.

Deşi interesul companiilor pentru acest sector, este, cel puţin la nivel declarativ, imens, şi au fost anunţate proiecte totalizând mai multe mii de megawaţi, în practică lucrurile stau altfel.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţiile în energia eoliană rămân deocamdată la nivel de intenţie.
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Investiţiile în energia eoliană rămân deocamdată la nivel de intenţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu roşii şi mazăre 6 porţii – 70 minute250g margarină350g făină3-4 linguri apă minerală (sifon)300g roşii mici (cherry)250g mazăre fină Maxim’s50ml ulei1 ceapă mică3-4 frunze de busuioc1-2 fire rozmarin± sare, piper Din... Citeşte