Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2007 - Anul XII, nr. 303 (3671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clauza de salvgardare

Agricultura acreditează agenţiile de plăţi

Ministerul Agriculturii a acreditat, sâmbătă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) şi va transmite Comisiei Europene (CE)  o scrisoare în care va arăta că deficienţele din domeniu au fost eliminate.

Acreditarea celor două agenţii de plăţi a fost realizată în baza unui raport elaborat de firma de audit extern Deloitte Audit.

"Ministrul Agriculturii a transmis comisarului european Mariann Fischer Boël scrisoarea privind stadiul pregătirii APIA, cu accent pe funcţionarea sistemului IT şi rezolvarea deficienţelor majore. Scrisoarea va fi însoţită de Raportul de audit final realizat de Deloitte Audit SRL, care arată că deficienţele majore semnalate în raportul intermediar din noiembrie 2007 au fost eliminate, ceea ce creează premisele pentru ca doamna comisar să propună stoparea procedurii de instituire a clauzei de salvgardare pentru agricultură", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, se va întâlni, mâine, cu Fischer Boël, una dintre temele discuţiilor vizând clauza de salvgardare.

Clauza de salvgardare, reducerea fondurilor UE cu 25%

Aplicarea clauzei de salvgardare înseamnă reducerea cu 25% a fondurilor UE pentru plăţile agricole. România ar trebui să primească circa 440 de milioane euro pentru plăţile fermierilor aferente anului 2007, iar aplicarea clauzei ar însemna pierderea unei sume de circa 110 milioane euro.

Comisia Europeană va decide, la 20 decembrie, dacă activează clauza de salvgardare în cazul sectorului agricol român, după ce a prelungit, până la 16 decembrie, termenul acordat României pentru rezolvarea problemelor privind sistemul de plăţi din agricultură. CE anunţase anterior, în luna octombrie, că termenul limită pentru remedierea deficienţelor este 9 noiembrie.

Ministerul Agriculturii a trimis în 8 noiembrie scrisoarea solicitată de Comisia Europeană privind progresele înregistrate, în care arăta stadiul implementării modulelor informatice şi dădea asigurări că nu vor fi efectuate plăţi înainte de finalizarea controalelor administrative şi în teren.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agricultura acreditează agenţiile de plăţi.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agricultura acreditează agenţiile de plăţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu roşii şi mazăre 6 porţii – 70 minute250g margarină350g făină3-4 linguri apă minerală (sifon)300g roşii mici (cherry)250g mazăre fină Maxim’s50ml ulei1 ceapă mică3-4 frunze de busuioc1-2 fire rozmarin± sare, piper Din... Citeşte