Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2007 - Anul XII, nr. 251 (3626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sondaj

Un român din doi ar bea mai puţin, dacă preţul alcoolului ar creşte cu 25%

"

Un român din doi ar cumpăra mai puţin alcool dacă preţul ar creşte cu 25%, dovedind cea mai mare sensibilitate la preţ dintre cetăţenii UE, în timp ce în statele învecinate Bulgaria şi Ungaria numărul celor care ar reduce consumul la un preţ mai mare reprezintă 44%, respectiv 31%.

În acelaşi timp, 22% dintre români ar cumpăra mai mult alcool, dacă preţul ar scădea cu 25%, ocupând locul şase în UE.

Nivelul este apropiat de cel din Bulgaria (28%), dar mult mai ridicat comparativ cu Ungaria (9%), potrivit rezultatelor unui chestionar despre atitudinea europenilor faţă de alcool, publicat pe site-ul Comisiei Europene.

"Românii exprimă, mai mult decât locuitorii din alte state ale Uniunii Europene, că sunt sensibili la schimbările de preţ, 50% dintre respondenţi declarând că ar cumpăra mai puţin alcool dacă preţul acestuia ar creşte cu 25%. (...) Se poate presupune că în unele state sensibilitatea la preţ este influenţată de raportul dintre puterea de cumpărare şi preţul alcoolului", se spune în analiză.

De asemenea, 53% dintre respondenţii români consideră că majorarea preţului ar reduce consumul de alcool al tinerilor şi al băutorilor înrăiţi.

Românii sunt pe primul loc în UE, la egalitate cu Malta, în ceea ce priveşte numărul de respondenţi care sunt de acord cu plasarea pe sticlele de băutură a avertismentelor privind riscurile consumului de alcool pentru femeile însărcinate şi şoferi.

Românii sunt pe primul loc şi la încrederea în eficienţa controalelor Poliţiei în reducerea consumul de alcool al şoferilor.

"Cei mai convinşi de eficacitatea controalelor Poliţiei în reducerea consumului de alcool înainte de a urca la volan sunt românii ( 92% dintre respondenţi), la egalitate cu grecii şi urmaţi de irlandezi - 91%, maltezi - 91%, spanioli -90%, suedezi - 90% şi bulgari - 88%", se spune în studiu.

Românii sunt şi printre cei mai responsabili europeni, mai mult de două treimi (68%) fiind de părere că responsabilitatea pentru protejarea împotriva efectelor negative ale alcoolului revine individului, şi nu autorităţilor. La acest capitol România se plasează pe poziţia a treia în rândul ţărilor UE.

Studiul arată că, atunci când beau, românii consumă de regulă 1-2 pahare (56%), numai 20% consumând 3-4 pahare, iar 6% mai mult de patru pahare. Restul de 12% consumă mai puţin de un pahar.

Analiza a fost realizată în lunile octombrie şi noiembrie ale anului trecut, de căre consorţiul TNS Opinion & Social, la cererea Comisiei Europene. Interviurile au vizat un număr total de aproape 29.000 de persoane din statele UE, din România şi Bulgaria, care la acea dată nu aderaseră (ambele state au aderat la UE la 1 ianuarie 2007), Croaţia (stat candidat la UE) şi comunitatea ciprioţilor turci.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un român din doi ar bea mai puţin, dacă preţul alcoolului ar creşte cu 25%.
 Vizualizări articol: 384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un român din doi ar bea mai puţin, dacă preţul alcoolului ar creşte cu 25%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei