Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2008 - Anul XIII, nr. 60 (3741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ore întregi la cozi, pentru a depune cereri pentru subvenţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şi în acest an, campania de depunere a cererilor pentru subvenţii europene stârneşte mari nemulţumiri în rândul ţăranilor. Funcţie de localitatea de domiciliu, oamenii au fost repartizaţi să-şi depună cererile la unul din cele opt centre locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Suceava. Cum vin de la distanţe destul de mari, majoritatea cu autobuzul, oamenii ajung la prima oră la centrul local, deşi unii sunt programaţi la prânz.

Pe de altă parte, nici ora la care sunt programaţi oamenii nu este respectată întotdeauna.

Problemele apar deoarece unii potenţiali beneficiari nu au asupra lor dovada unui cont bancar valid sau acte necesare înscrierii.

Ţăranii cer ca lucrătorii agenţiei să vină în comunele lor, la primărie, şi să le ia cererile, scutindu-i astfel de un drum lung şi costisitor.

 

Nemulţumirile oamenilor

Ieri, la centrul local Suceava, situat în cartierul Obcini, pe holurile strâmte ale clădirii erau în jur de 30 de oameni, majoritatea în vârstă. Dispersaţi în faţa mai multor uşi, funcţie de comuna din care provin, aceştia nu mai aveau răbdare să-şi depună cererile.

„Am fost programat pentru azi, la ora 8.30. Până la ora asta (n.r., era deja ora 11.00), abia au intrat doi oameni. Pierdem sigur toată ziua aici”, se plângea Vasile Burdan, din Hânţeşti. Nemulţumirile veneau din partea tuturor. „Am fost programat la 11.00, dar uitaţi ce de lume e înaintea mea. Am venit de la 8.00, că atunci este autobuzul, şi sper să intru şi eu până la urmă”, a povestit nemulţumit un alt vârstnic din Hânţeşti, Adrian Bundă.

În vârstă de 78 de ani, Savel Bejenaru, din comuna Fântânele, stătea şi el deja de două ore şi jumătate pe la uşi. Însoţit de o rudă care l-a adus la Suceava cu maşina, omul era programat să depună cererea la 8.30. La ora 11.00, încă aştepta la coadă.

Pentru evitarea statului la coadă, conducerea APIA Suceava le recomandă oamenilor să respecte strict ziua şi ora la care sunt programaţi. Cea mai mare aglomeraţie se înregistrează la centrele locale din Suceava şi Fălticeni.  

 

Pentru ce depun cereri ţăranii

Perioada de înscrieri pentru accesarea subvenţiilor de la UE pentru 2008 a fost demarată la începutul săptămânii trecute. Dintre cei 5.978 de oameni programaţi în prima săptămână pentru a veni la centrele locale şi a depune cererile, doar 4.312 s-au prezentat cu documentele necesare şi au cereri înregistrate, restul urmând a fi reprogramaţi la o dată ulterioară.

Oamenii sunt foarte dezamăgiţi deoarece subvenţiile de la UE pentru anul 2007, care ar fi trebuit să ajungă la ei în luna septembrie a anului trecut, nu au fost primite nici până astăzi.

Pentru anul trecut, subvenţia de la UE pentru fiecare hectar de teren agricol cultivat va fi de 50 de euro. Doar ţăranii care au terenuri în zona de munte sunt mai norocoşi, în cazul lor subvenţia la hectar fiind de 100 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ore întregi la cozi, pentru a depune cereri pentru subvenţii.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ore întregi la cozi, pentru a depune cereri pentru subvenţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Subventie trimis de
(12 mar 2008, 19:26:52
Subventiile pe 2007,cand au de gind sa le dea!!!,prostesc taranii si ii poarta pe drumuri....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă crocantă 8 porţii - 60 minute 300g biscuiţi amaretto150g unt2 ouă150g fulgi de cereale500g brânză de vaci50g stafide2 linguri zahăr Zdrobiţi biscuiţii până când obţineţi pesmet. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu pesmetul... Citeşte