Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 97 (8321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înscrieri

Până pe 10 mai puteți trimite lucrări pentru Festivalul de Poezie „Ion Cozmei“, ediția a V-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediția a V-a a Festivalului de poezie „Ion Cozmei“ se va desfășura, în perioada 25-26 mai 2023, la Suceava, Șerbăuți, Călinești- Cuparencu. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, în colaborare cu Teatrul „Matei Vișniec” Suceava, Muzeul Bucovinei, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Primăria comunei Șerbăuți, Societatea Scriitorilor Bucovineni. Concursul își propune să descopere, să sprijine și să promoveze noi și autentice talente în rândul tinerilor creatori de poezie, poeții tineri care așteaptă la porțile gloriei literare.

Pot să participe autori cu poezii nepublicate, netrimise şi nepremiate la alte concursuri: minimum cinci, maximum zece poezii.

Conform organizatorilor, sunt acceptate în concurs numai lucrări în limba română, scrise cu diacritice, nepublicate și nepremiate la alte concursuri literare din județ și din țară. Toate lucrările vor fi semnate în sistem motto. La concurs pot participa autori din toată țara, care nu au depășit vârsta de 50 de ani, nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România, nu au debutat editorial și nu au obținut ”Marele Premiu” la edițiile precedente ale concursului. Lucrările vor purta, în loc de semnătură, un motto ales de autor, un singur motto pe toate lucrările, deasupra titlului, fără însemne personale, grafică sau altă culoare decât cea neagră pentru texte și vor fi trimise, în atașamente diferite, împreună cu un Curriculum Vitae al autorului, pe adresa electronică: ioanmanole2010@gmail.com până la data de 10. 05. 2023. Motto-ul de pe lucrări se va regăsi şi în CV-ul atașat. În Curriculum Vitae se va specifica în mod obligatoriu: numele și prenumele autorului, locul și data nașterii, studii, activitate literară, adresa completă, numărul de telefon și adresa electronică. Indiferent că sunt trimise în concurs cinci sau zece lucrări, toate trebuie să fie grupate în același atașament, un singur atașament pentru lucrări și unul pentru datele personale. Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci poezii și maximum zece. Participanții trebuie să completeze şi să expedieze, împreună cu lucrările, formularul de înscriere, însoţit de un scurt CV şi o fotografie.

Laureații vor fi anunțați cu minimum 48 de ore înainte de debutul festivalului, pentru a fi prezenți la festivitatea de premiere, precum și la manifestările prilejuite de finalizarea concursului, care vor avea loc la Suceava, Șerbăuți, Călinești Cuparencu.

Manifestările vor consta în lansări de carte, conferințe literare, expoziții, șezători literare, recitaluri de poezie, vizite la muzee și monumente de artă, religioase din județ, realizate cu participarea membrilor juriului, laureaților și a altor personalități literare invitate la festival.

 

Juriu, reguli

Juriul concursului va fi alcătuit din critici literari, poeți, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Lucrările, poemele pentru concurs, vor fi scrise: în Times New Roman CE, dimensiunea fontului 12, spaţierea rândurilor 150 %, pentru lucrările trimise prin poştă electronică. Nu se admit texte fără diacritice. Organizatorii asigură laureaților cheltuieli de masă şi cazare. Lucrările, fişa de înscriere, CV-ul şi fotografia se vor trimite, până la data de cinci mai 2023, (data poştei la ioanmanole2010@gmail.com . Nu se percepe taxă de participare. Concurenții își asumă întreaga responsabilitate în privința autenticității lucrărilor trimise și a respectării acestui regulament. Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda premii consistente în bani. Cei care nu vor respecta această regulă vor fi excluși din concurs, chiar dacă au fost, inițial, „jurizați.” Membrii juriului nu mai pot schimba, ulterior, ordinea rezultată în urma jurizării. Doar în cazuri excepționale de balotaj sau de fraudă se vor rectifica pozițiile din clasament după o eventuală evaluare.

În același context, juriul are latitudinea acordării, neacordării sau redistribuirii premiilor. De asemenea, organizatorii se pot consulta cu membrii juriului pentru a stabili lucrările/autorii ce pot fi premiaţi de eventualii UAT-uri, sponsori, asociații, mass-media, instituţii, societăți comerciale, persoane private etc. Toți laureații sunt invitați să participe la manifestările care vor avea loc cu ocazia acestui festival. Nu se acceptă absențe decât în situații extreme sau de boală, evident demonstrate. Ignorarea activităților culturale și absența de la aceste manifestări pot duce la pierderea valorii materiale a premiilor oferite de organizatori. Vor fi acordate, în funcție de posibilități și acorduri, și premii ale unor reviste literare.

 

Premii consistente în bani

Participanții vor primi, în timp util, programul ediției a V-a a Festivalului de Poezie „Ion Cozmei”. Se vor acorda următoarele premii: Marele premiu „Ion Cozmei“ – 2.500 de lei, Premiul I – 1.500 de lei, Premiul II – 1.200 de lei, Premiul III– 1.000 de lei. Se vor mai acorda mențiuni și premii de reviste literare. Relații suplimentare se pot obține de la scriitorul Ioan Manole, telefon: 0755764373.

„Nimeni nu știe de unde vine această povară de a scrie, nici cărturarii adevărați, este ca un îndemn primit de la voci depărtate, ca niște ecouri misterioase ce se rătăcesc prin labirintul lumii noastre interioare, strigăte pe care le auzi doar tu sau chiar o predestinare sau o misiune. Nu vom descoperi vreodată de unde vine, cât stă de veghe în noi și către ce noi frontiere se îndreaptă ea, Poezia. Cândva, a fi Poet a fost un titlu de noblețe. Astăzi, a fi Poet este un risc major pentru că prejudecățile lumii noastre par mai puternice decât cea mai eficace otravă și decât cel mai rezistent scut. Poezia construiește destine și apără de singurătate și de orbire, este terapia cea mai puternică ce o avem la îndemână. De aceea, cei care scriu vor să lase un semn pe granitul trecerii. Ca o mărturie”, a spus scriitorul Ioan Manole. Pentru el „poezia nu este un soare orb, friguros care să ne mențină lucizi. De aceea, mă sprijină și mă apără atunci când cobor în arenă. Nu este doar o planetă a melancoliei în care te refugiezi ca să te aperi de detractorii grăbiți ai acestui veac. Este o misiune și un drum către identitatea cea mai puternică din noi. Iar atunci când explodează în mine este ca și cum m-ar urca direct pe cruce. Este aproape de necrezut cum omul nu-și dă seama că are nevoie de poezie ca de oxigen. Cum această monumentală ardere este, în fond, suprema bucurie de a trăi într-o lume în permanentă cădere”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Până pe 10 mai puteți trimite lucrări pentru Festivalul de Poezie „Ion Cozmei“, ediția a V-a.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Până pe 10 mai puteți trimite lucrări pentru Festivalul de Poezie „Ion Cozmei“, ediția a V-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei