Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 56 (7973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

O nouă expoziție ”Flori pentru flori” semnată Radu Bercea, pe simezele muzeului din Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luni după-amiază, în cadrul Muzeului Obiceiurilor Populare în Bucovina din Gura Humorului, a fost vernisată expoziția ”Flori pentru flori”, sub semnătura îndrăgitului artist plastic bucovinean Radu Bercea. Autorul marchează fiecare moment din calendarul anual, iar această expoziție conține tablouri numai cu flori  dedicate ”florilor umane” din jurul nostru, femeilor. Expoziția se află la a treia ediție, iar din punct de vedere stilistic este cât se poate de sinceră și digerabilă unui gust larg, relevând cât se poate de bine măiestria artistului.

Cele câteva zeci de tablouri cu flori, purtând semnătura Radu Bercea, au fost expuse în holul muzeului, iubitorii lucrărilor sale putându-le contempla. I-au stat alături în demersul său conducerea Primăriei Gura Humorului, primarul Marius Ursaciuc fiind unul dintre iubitorii creației artistului. Despre artist au spus câteva cuvinte cei prezenți, între care Sever Dumitrache,  Directorul Centrului Cultural Gura Humorului: ”Radu Bercea este un artist neobosit, nu numai la nivelul zonei noastre, fiind cunoscut și apreciat la nivel național. Paradoxal el nu este încă membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, o titulatură la care nu a râvnit neapărat în existența sa artistică. Humorenii îi mulțumesc și de această dată artistului Radu Bercea, un concitadin care a ajutat foarte mult urbea din punct de vedere estetic, aflat în topul creatorilor de frumos din județ și din țară.”

În jurul artistului s-au adunat personalități ale urbei, între care poetul și epigramistul Sorin Poclitaru, care a recitat din creația sa.

Primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, s-a adresat celor de față:

”Eu îl rog încă o dată pe Radu Bercea, cu această ocazie, să facă doar ceea ce în sufletul lui și-a dorit să facă dintotdeauna: să provoace bucurie privitorilor lui. Cred că nimic nu e mai contrastant în momentul de față decât o imagine a existenței noastre actuale, cu primăvară înăuntru, iarnă afară, într-o vreme despre care nu știi cărui anotimp aparține. Nu pot să urez doamnelor decât să treacă peste tentativele de iarnă pe care le avem în interiorul nostru și la granițele noastre și să conștientizați că sunt atât de mulți oameni în jurul vostru care vă doresc o primavera veșnică. Aveți pe simezele expoziției flori nemuritoare, dar și efemeritatea celor pe care vi le va oferi acum Radu Bercea, mai timpuriu decât primavera de afară.”

Expoziția prezentată iubitorilor artei în aceste zile la Gura Humorului reprezintă ultimul eveniment realizat în cadrul actualului local al Muzeului Obiceiurilor Populare din oraș. Muzeul este deja dezafectat, toate exponatele și biblioteca sunt strânse, urmând strămutarea într-o locație nouă aflată în curs de finalizare, în vecinătatea Casei Orășenești de Cultură Gura Humorului. Aici va fi un adevărat complex demn de un centru cultural, care va îngloba Biblioteca, Casa de Cultură și Muzeul.

Vineri la prânz, în holul central al Colegiului National ”Nicu Gane” din Fălticeni, artistul Radu Bercea a lansat o expoziție de artă grafică. Lucrările expuse constituie compoziții floral-geometrice, într-o bogată paletă coloristică, realizate grafic de autor în ultimele luni, lucrări cu un accentuat efect decorativ. Activitatea efervescentă a neobositului artist creativ Radu Bercea se va concretiza în această perioadă și cea viitoare în pregătirea materialului și organizarea unei importante expoziții la Tîrgu Mureș, în luna mai a acestui an, posibili beneficiari ai acestor exponate fiind și prietenii artei maestrului din Fălticeni sau Târgu Neamț.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă expoziție ”Flori pentru flori” semnată Radu Bercea, pe simezele muzeului din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă expoziție ”Flori pentru flori” semnată Radu Bercea, pe simezele muzeului din Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei