Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 79 (7080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Artă

Prima expoziţie de pictură a artistei Ioana Holca, în vârstă de 10 ani, la Galeria Bibliotecii Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prima expoziţie de pictură a artistei Ioana Holca, în vârstă de 10 ani, elevă în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, a fost vernisată miercuri, 3 aprilie, la Galeria Bibliotecii Bucovinei (Corp A, etaj 1), în prezenţa unui public numeros. Cele peste 35 de tablouri acrylic pe pânză, în care artista abordează tehnici, compoziţii şi idei complexe, vor putea fi admirate de public până pe 12 aprilie.

Înzestrată cu mult talent, sensibilitate, artista Ioana Holca a fost descoperită şi formată încă de la vârsta de 5 ani în cadrul mişcării artistice Academia Liberă de Artă Paula Şalar. Directorul Bibliotecii Bucovinei ”I.G. Sbiera”, Gabriel Cărăbuş, a spus la debutul acţiunii că este un moment unic că "participăm în număr mare la prima expoziţie a elevei Ioana Holca, despre care cu siguranţă vom mai auzi". Gabriel Cărăbuş a mai adăugat şi faptul că, la vârsta ei, Ioana pictează doar din plăcere, valorificând talentul cu care este înzestrată, motiv pentru care nu oboseşte niciodată. „Despre Ioana se va vorbi mult şi în viitor şi cu siguranţă vom mai fi invitaţi şi la alte expoziţii pregătite de ea, şi în calitate de artist profesionist. Când va expune în marile galerii ale lumii, să-şi amintească unde a avut începuturile”, este de părere directorul Bibliotecii Bucovinei ”I.G. Sbiera”.

 

„Ochii ei capătă luciri adânci...”

Alături de Ioana încă de la vârsta de 5 ani, artistul plastic prof. Paula Şalar a spus la vernisaj că aceasta este „binecuvântată cu mari daruri sufleteşti şi artistice, cu o receptivitate, inteligenţă, capacitate de a iubi tot şi toate, ce depăşesc cu mult nivelul de manifestare al generaţiei pe care o reprezintă. Ioana exprimă şi se exprimă în desenul şi pictura sa într-un mod uluitor. Pot să spun că avem o generaţie de copii de excepţie, dar Ioana este vârf de generaţie, este un artist peste medie”.

Paula Şalar este recunoscătoare bunului Dumnezeu că are şansa de a descoperi, forma şi promova copii şi tineri atât de dăruiţi, suflete minunate şi nobile, venite cu iubire de semeni şi iubire pentru toată creaţia Tatălui, cu capacităţi de excepţie care, cu siguranţă, sunt şi vor fi vârfuri de generaţie în noile timpuri.

 

„Este o bucurie şi un privilegiu să o avem pe Ioana în clasă, să o am eu elevă”

Am întrebat-o pe Ioana dacă se consideră artistă şi mi-a spus că da, se simte artistă şi nu oboseşte niciodată pictând. Putem observa în lucrările sale multă culoare, multă imaginaţie. Abordează tema peisajului, a naturii statice, cea a portretului şi a florilor, dar în acelaşi timp este conectată cu modernitatea, cu personajele fantastice, făpturi pline de mişcare, personaje din poveşti, dar realizează şi icoane. Picturile Ioanei sunt dinamice, o punte între suflet şi minte.

Ea stăpâneşte foarte bine mai multe tehnici (de exemplu cuţit de paletă) şi redă prin culoare şi forme personaje din desene animate, face bandă desenată, ilustraţie de carte la poveştile pe care le iubeşte şi caricatură pe subiecte ale timpurilor pe care le trăieşte, atunci când se relaxează.

Prezentă la eveniment, învăţătoarea Ioanei Holca, Camelia Păr, a spus că „este o bucurie şi un privilegiu să o avem pe Ioana în clasă, să o am eu elevă. Ioana ne-a înfrumuseţat viaţa şi ne-a colorat-o cu cele mai frumoase, calde, prietenoase culori. Îi mulţumim. În fiecare zi ne oferă o lecţie de viaţă şi îi urăm succes. Cu siguranţă viaţa ei va fi frumoasă, aşa cum îi este sufletul”. Pentru că Ioana Holca este membră a Grupului vocal de copii al Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, înfiinţat şi coordonat de arhimandrit Grichentie Natu, părintele a ţinut să fie alături de artistă, şi să-i adreseze câteva cuvinte de încurajare. „Expoziţia aceasta este rodul credinţei ei mari, a gingăşiei ei, a frumuseţii ei, a spiritului ei, reuşind să aştearnă în tablouri, în mod atât de minunat, ceea ce simte, ce gândeşte”, a spus arhimandritul Grichentie Natu.

Ioana şi-a salutat toţi prietenii, colegii, familia, profesorii, cunoştinţele, toţi cei care şi-au rupt din timpul lor şi au venit să fie alături de ea la prima expoziţie. Tuturor le-a mulţumit şi încă de pe acum a promis că va pregăti şi alte expoziţii. Artista a primit multe felicitări, zeci de buchete de flori şi şi-a servit invitaţii cu dulciuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima expoziţie de pictură a artistei Ioana Holca, în vârstă de 10 ani, la Galeria Bibliotecii Bucovinei.
 Vizualizări articol: 2555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima expoziţie de pictură a artistei Ioana Holca, în vârstă de 10 ani, la Galeria Bibliotecii Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei