Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iun 2015 - Anul XX, nr. 146 (5958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ediţia a II-a

Concursul judeţean de interpretare a cântecului popular românesc „Glas bucovinean”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina - Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, organizează, pe data de 18 iulie, la Câmpulung Moldovenesc, cea de-a II-a ediţie a Concursului judeţean de interpretare a cântecului popular românesc „Glas bucovinean”.

 

Concursul are ca scop selecţia de viitori colaboratori ai Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”

Concursul, care are ca scop selecţia de viitori colaboratori (pe o perioadă de un an de zile) ai Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”, se adresează soliştilor neprofesionişti din judeţul Suceava şi are două secţiuni: I - Solişti vocali, cu vârste cuprinse între 14-18 ani, II - Solişti vocali, cu vârsta peste 18 ani.

Fiecare concurent va interpreta două piese muzicale inedite, una fără acompaniament (doină sau baladă) şi una cu acompaniament orchestral. Piesele trebuie să fie din repertoriul tradiţional al zonei etnofolclorice pe care o reprezintă concurenţii.
În alegerea repertoriului se va ţine seama de autenticitatea pieselor folclorice, de valoarea artistică şi de diversitatea ritmică şi melodică. Pentru o cât mai bună evaluare, fiecare concurent va mai avea pregătite şi cinci piese din repertoriul unor interpreţi consacraţi, reprezentativi pentru zona etnofolclorică din care vine.
La înscriere concursului toţi concurenţii vor achita o taxă de participare/înscriere în concurs (secţiunea I - 100 de lei; secţiunea II - 300 de lei).
Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.
Repetiţiile concurenţilor cu orchestra vor avea loc în zilele de 14-15 iulie, începând cu ora 11.00, la Sala „Dom Polski” din municipiul Suceava.

 

Spectacolul-concurs va avea loc în cadrul celei de-a XXV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”

Spectacolul-concurs (care va fi televizat) va avea loc sâmbătă, 18 iulie, de la ora 13,00, pe esplanada Casei de Cultură a municipiului Câmpulung Moldovenesc, în cadrul celei de-a XXV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”.

Fişa de înscriere în concurs, însoţită de partituri, de o fotografie a interpretului, indiferent de format, şi de o copie BI/CI, se va expedia pe adresa Centrului Cultural Bucovina (str. Universităţii, nr. 48, cod 720228) până la data de 13 iulie.
Juriul concursului va fi alcătuit din personalităţi de seamă din domeniul cercetării şi interpretării folclorului românesc (etnomuzicologi, folclorişti, interpreţi celebri, redactori muzicali, profesori, dirijori), precum şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Suceava.
Clasificarea interpreţilor participanţi la concurs se va face ţinându-se seama de calitatea interpretării, de autenticitatea şi de valoarea artistică a pieselor, de ţinuta scenică, de frumuseţea şi autenticitatea costumului popular al interpretului.
Comisia îşi rezervă dreptul de a descalifica un concurent prezent în concurs dacă repertoriul acestuia nu se înscrie în reperele enunţate mai sus.
Cheltuielile de transport vor fi suportate de concurenţi.
Relaţii suplimentare se pot obţine la Centrul Cultural Bucovina, tel./fax 0230.530.126.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul judeţean de interpretare a cântecului popular românesc „Glas bucovinean”.
 Vizualizări articol: 1214 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul judeţean de interpretare a cântecului popular românesc „Glas bucovinean”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei