Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2015 - Anul XX, nr. 120 (5932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   21 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

„Sunetul vieţii”, a treia expoziţie personală semnată de tânărul grafician Nicu Ungureanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” a avut loc luni, 25 mai, vernisajul expoziţiei „Sunetul vieţii”, semnată de tânărul grafician Nicolae Titus Ungureanu, elev al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, secţia de arhitectură. Tânărul sensibil care emană multă bucurie atunci când este întrebat de talentul lui, de aspiraţiile lui în lumea artei, de ceea ce vrea să devină în viaţă a expus, în cea de-a treia expoziţie personală, 19 lucrări de grafică şi pictură, realizate în perioada 2014 – 2015, în timpul liber, la cercurile de pictură şi de artă textilă din cadrul Palatului Copiilor Suceava. I-au fost alături la vernisaj familia, colegi de liceu, prieteni, dar şi cele două profesoare, Cristina Hreamătă Macoveiciuc, coordonatoarea Cercului de artă textilă, şi Petronela Rusu, coordonatoarea Cercului de pictură din cadrul Palatului Copiilor Suceava, unde Nicu îşi petrece o mare parte din timpul liber.

 

Petronela Rusu:„Optimist, meditativ, un tânăr care exprimă prin pictură şi grafică ceea ce simte”

Tânărul grafician ne-a spus că şi-a denumit expoziţia „Sunetul vieţii” inspirat de numele a două dintre lucrările sale, intitulate „Sunet” şi „Viaţă”, dar şi pentru că în toate lucrările din expoziţie „apar fiinţe, oameni, animale, deci viaţă”. Cele 15 lucrări de grafică (două lucrări de grafică pe scoarţă de copac) şi patru de pictură au fost admirate de un public numeros, care a dorit să-l felicite şi să-l încurajeze pe tânărul artist să îşi urmeze visul.

Profesoara Petronela (Petra) Rusu ne-a spus că tânărul grafician Nicu Ungureanu este „ca o rază de soare”, „optimist, meditativ, un tânăr care exprimă prin pictură şi grafică ceea ce simte, ce citeşte, cultura pe care o are, dar şi multă fantezie”. Cristina Hreamătă Macoveiciuc a completat că în lucrările lui Nicu „se reflectă sufletul lui frumos, frământările, ideile care răzbat prin linii, prin culoare. Fiecare lucrare are o poveste”.

Emoţionat dar în acelaşi timp sigur pe mesajul pe care a dorit să-l transmită prin operele sale, Nicu a recunoscut că este o fire meditativă, „sufletul meu se regăseşte în sufletul personajelor cărora le dau viaţă. Iubesc muzica, natura, cărţile, de unde mă inspir pentru lucrările pe care le realizez”.

 

„Văd în lucrările lui Nicu o evoluţie”

O scurtă prezentare în faţa publicului despre artist şi lucrările din expoziţie a fost făcută de profesoara Petra Rusu: „Văd în lucrările lui Nicu o evoluţie. El foloseşte culoarea nu ca mijloc de exprimare, ci foloseşte culoarea ca accent. El scoate în evidenţă sensul prin formă, prin linii. Ochii sunt foarte bine conturaţi la personajele pe care le realizează Nicu, ochii fiind oglinda sufletului, după cum a spus chiar el. Eu pot să spun că dintre artiştii tineri care se remarcă în ultima perioadă, Nicu este cel mai grozav. A acumulat multă experienţă. Se vede că a evoluat. Se vede asta din linia creionului. A demonstrat că poate să lucreze pe orice suport: hârtie, pânză, scoarţă de copac”.

Nicu Ungureanu a explicat că scoarţa de copac, „cu denivelările şi contorsionările ei”, l-a inspirat, şi de aceea a ales, la îndemnul Cristinei Hreamătă Macoveiciuc, să facă grafică pe scoarţă, ceva inovativ. Anul trecut, Nicu a beneficiat de o tabără de creaţie organizată de Palatul Copiilor. La fel se va întâmpla şi în acest an. „Pentru un aşa copil, care se luptă să facă lucruri din ce în ce mai frumoase, merită să facem orice. Pentru că, la urma urmei, satisfacţia noastră ca dascăli este de a vedea că elevii noştri sunt împliniţi în ceea ce fac, că sunt realizaţi şi îşi urmează visul”, a completat Petra Rusu.

 

Prof. Raluca Schipor:„Pentru că este foarte serios, realizează studii realiste, eu cred că va avea un traseu frumos în artă”

La vernisajul expoziţiei „Sunetul vieţii” a fost prezentă luni şi profesoara Raluca Schipor, diriginta lui Nicu Ungureanu, care cu ceva timp în urmă ne-a spus că „Nicu a evoluat foarte frumos. Este un elev model, are note bune. Este din ce în ce mai serios, pasionat în principal de grafică şi desen. Pentru că este foarte serios, realizează studii realiste, eu cred că va avea un traseu frumos în artă”.

Nicu şi-a dat seama că îi place mult desenul, în special grafica, la 10 ani şi a început să lucreze. La Şcoala Gimnazială Nr. 1, unde a absolvit clasa a VIII-a, paşii spre desen i-au fost îndrumaţi de profesorul Bogdan Luparu. Talentul este cel care îl defineşte pe Nicu şi îl face un adolescent fericit. Lucrările expuse de Nicu în Galeria de Artă a Bibliotecii „I.G. Sbiera” (etajul I) mai pot fi văzute până joi, 28 mai. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Sunetul vieţii”, a treia expoziţie personală semnată de tânărul grafician Nicu Ungureanu.
 Vizualizări articol: 1466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Sunetul vieţii”, a treia expoziţie personală semnată de tânărul grafician Nicu Ungureanu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă țărănească Întâia oară, sintagma "bucătărie românească" o întâlnim la un autor de cărţi de bucate din deceniul şapte al veacului al XIX-lea, Christ Ionnin, din Bucureşti. Nu e, la propriu, o carte, ci mai mult o... Citeşte