Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 nov 2014 - Anul XIX, nr. 268 (5777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manifestări

„Zilele Monica Lovinescu”, ediţia a VIII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 19-20 noiembrie, la Iaşi, Suceava şi Fălticeni se va desfăşura cea de -a opta ediţie a evenimentelor reunite sub genericul “Zilele Monica Lovinescu”. Programul manifestărilor cuprinde colocvii, expoziţii de carte şi decernarea Premiului Naţional „Monica Lovinescu - Virgil Ierunca”.

Pe 19 noiembrie, de la ora 11,00 la Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu” din Fălticeni va avea loc o expoziţie şi prezentare de carte, “Monica Lovinecu - 91 – Memoria Lovineştilor – Tezaur de aur al culturii fălticene şi naţionale”. La Galeria Oamenilor de Seamă se va desfăşura dezbaterea “Monica Lovinescu din nou acasă”, iar de la ora 12,00 la cripta Lovineştilor din Cimitirul Grădini va avea loc un Te Deum: “In Memoriam Monica Lovinescu”.

Tot pe 19 noiembrie, la Iaşi, se va desfăşura colocviul “Monica Lovinecu 91” şi va fi decernat Premiul Naţional „Monica Lovinescu - Virgil Ierunca”. Premiul va fi acordat de un juriu internaţional, avându-l ca preşedinte pe academicianul Basarab Nicolescu. La Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” din Suceava va fi vernisată expoziţia de carte “Monica Lovinescu 91 – Lovineştii”.

Pe 20 noiembrie, de la ora 11,00, în Sala de Arte a Bibliotecii “I. G. Sbiera” va avea loc colocviul “Monica Lovinescu – Vocea care a ţinut în viaţă România”, conferinţa “Monica Lovinescu în actualitate”, invitat de onoare fiind scriitorul Eugen Dimitriu, după care va urma o sesiune de “Convorbiri relaxante”, vizionări de filme, audiţii din arhivele radio şi un concert extraordinar susţinut de elevi de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava. 

Iniţiatoarea şi coordonatoarea proiectului este scriitoarea Angela Furtună, manifestările fiind organizate de Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Radio Europa Liberă şi Primăria Municipiului Fălticeni, în parteneriat cu Librăriile Alexandria, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Naţional „Nicu Gane” şi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni, Parohia “Sfinţii Voievozi” Grădini şi Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Zilele Monica Lovinescu”, ediţia a VIII-a.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Zilele Monica Lovinescu”, ediţia a VIII-a5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei