Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iul 2014 - Anul XIX, nr. 163 (5672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Muzica la altitudine”, la Poiana Stampei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 18-26 iulie, la Poiana Stampei se va desfăşura cea de-a doua ediţie a masterclass-ului de vioară şi violoncel “Muzica la altitudine”.

Timp de nouă zile, zece violonişti şi zece violoncelişti selectaţi în urma vizionării CV-urilor vor veni la Poiana Stampei, unde timp de nouă zile vor lucra tehnici de interpretare la vioară şi violoncel cu Ştefan Horvath, concert maestru al Filarmonicii din Basel, şi Răzvan Suma, binecunoscut muzician nu numai în România, ci şi în străinătate.

În urma preselecţiei foarte riguroase, au fost aleşi elevi din Bistriţa, Cluj, Iaşi, Constanţa, din Ucraina, Elveţia şi Italia. Vor fi prezenţi doi elevi din clasele primare, liceeni, studenţi şi masteranzi care au participat la concursuri, la diferite cursuri de vară, care doresc să se perfecţioneze. Cel mai mic cursant este în clasa a VII-a, iar cel mai în vârstă are 26 de ani.

Conform ing. Viluţ Mezdrea, primarului comunei Poiana Stampei, în fiecare dimineaţă profesorii vor lucra cu fiecare participant în parte, ceilalţi participanţi asistând la lecţiile individuale pentru a învăţa lucruri noi sau repetând individual. După-amiaza se va lucra pe grupe, iar seara vor fi vizionate diverse concerte şi documentare despre instrumentişti celebri, despre artă, literatură, pictură.

“La finalul stagiului de pregătire va avea loc un concert care va deschide Festivalul <Flori de pe Dorna>. Unul dintre cursanţi va avea şansa să cânte la o vioară foarte valoroasă prin timbrul său, o vioară Testore din 1772, adusă de Ştefan Horvath din Elveţia”, a precizat primarul Viluţ Mezdrea.

 

Tehnici de instrument şi interpretare muzicală studiate cu doi muzicieni de talie internaţională

Ideea organizării acestor cursuri de vară este a Cristinei Istrate, absolventă a Academiei de Muzică şi manager al unui lanţ de cofetării, scopul masterclass-ului fiind sprijinirea şi încurajarea tinerilor foarte talentaţi pentru a ajunge pe marile scene de concert.

“Aflat la a doua ediţie, masterclass-ul <Muzica la altitudine> doreşte să ofere tinerilor muzicieni selectaţi posibilitatea de a studia timp de nouă zile tehnici de instrument şi interpretare muzicală împreună cu doi muzicieni de talie internaţională, Ştefan Horvath şi Răzvan Suma. Locaţia aleasă pentru desfăşurarea evenimentului va oferi cursanţilor o atmosferă potrivită pentru studiu şi relaxare. În cadrul aceluiaşi program, participanţii vor avea ocazia întâlnirii cu Ramona Pasca, specialist în programe de dezvoltare personală, participanţii fiind încurajaţi să-şi identifice atât punctele forte, cât şi cele de îmbunătăţit, care pot influenţa performanţa artistică”, a precizat Cristina Istrate, organizatorul masterclass-ului.

„La finalul acestui program educativ, profesorii vor desemna cel mai bun cursant, acesta având ocazia de a concerta ca solist împreună cu orchestra Notes&Ties, pe scena Casei Universitarilor din Cluj-Napoca. Master class-ul <Muzica la altitudine> doreşte să ofere tinerilor muzicieni ocazia întâlnirii cu profesori de exceptie, care să contribuie la dezvoltarea artistică şi personală, şi care să creeze oportunităţi profesionale în viitor”, a adăugat Cristina Istrate.

Manifestarea este organizată de Institutul Cultural Român, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Primăria comunei Poiana Stampei şi  Cofetărie – Patiserie Cristina.

Mai multe detalii pe altimusic.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Muzica la altitudine”, la Poiana Stampei.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Muzica la altitudine”, la Poiana Stampei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei