Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mar 2014 - Anul XIX, nr. 64 (5573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Festivalul Francofon “Primăvara Poeţilor”, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 17-21 martie, la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni se desfăşoară Zilele Francofoniei, eveniment care se bucură de continuitate în ultimii ani, precum şi de participarea unui număr mare de elevi, profesori şi invitaţi, antrenaţi în diverse activităţi culturale sau grupaţi pe ateliere de lucru.

Din programul activităţilor propuse în acest an de organizatori, Catedra de limba franceză şi Centrul de Documentare şi Informare (CDI), se remarcă ziua de 18 martie când, sub egida Festivalului Internaţional Francofon „Primăvara Poeţilor” (Le Printemps des Poètes - Centre National de Ressources pour la poésie), în CDI, au avut loc recitaluri de poezie şi muzică francofonă, ateliere de pictură şi quilling, proiecţii video, scenete de teatru şi lecturi publice din afara spaţiului francofon. Prin aceste acţiuni, elevii au adoptat cu entuziasm tehnici de învăţare, documentare şi comunicare prin muzică, jocuri de culoare şi literatură. Cu acorduri de chitară, au încântat audienţa şi elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Surpriza evenimentului a fost expoziţia de pictură a foarte tânărului artist David Mihaiu, elev în clasa a V-a la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

Prof. Daniela Grigore, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, ne-a declarat: „Este o onoare pentru şcoala noastră să găzduiască, pentru a patra oară consecutiv, Festivalul aflat la a XVI-a ediţie în Franţa şi la a IX-a ediţie la Suceava şi în Bucovina. Programul este iniţiat şi coordonat de scriitoarea Angela Furtună. În cadrul acestui program de succes pentru francofonia românească şi cea bucovineană se celebrează anual Ziua Francofoniei (20 martie) şi Ziua Poeziei (21 martie). În fiecare an, Festivalul Francofon adoptă o temă propusă de iniţiatorii parizieni ai mişcării. Anul 2014 se derulează sub tematica <Au cœur des Arts> (În inima artelor), încurajând astfel poezia, pictura, artele vizuale moderne şi deopotrivă muzica, dialogul creativ, spiritul poeziei şi vieţii actuale, nevoia de muzicalitate şi culoare a sufletului omului contemporan, năzuinţele tinerelor generaţii”.

Ediţia din acest an a festivalului şi-a propus să-l celebreze pe scriitorul Max Jacob la a 70-a aniversare a dispariţiei sale pe câmpul de luptă de la Drancy şi a cărui creaţie artistică cuprinde, pe lângă poezie, muzica, pictura şi grafica.

Prezenţi la eveniment au fost scriitoarea Angela Furtună, artistul plastic Constantin Ungureanu-Box, scriitorul şi publicistul Constantin Severin, elevi şi părinţi ai elevilor şcolii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Francofon “Primăvara Poeţilor”, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul Francofon “Primăvara Poeţilor”, la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei