Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 feb 2014 - Anul XIX, nr. 45 (5554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ediţia a XII-a

Din luna martie începe faza zonală a Festivalului-concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Faza zonală a Festivalului-concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”, festival organizat sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Centrul Cultural Bucovina - prin Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CCPCT) Suceava, începe să se deruleze din luna martie.

 

Calendarul manifestărilor pentru faza zonală

Festivalul-concurs, care vizează promovarea valorilor folclorice ale judeţului şi constituie o prioritate a CCPCT Suceava, se desfăşoară în două etape: faza zonală şi faza finală.

Faza zonalăva aduce pe scenă formaţii din toate localităţile celor şase subzone ale judeţului, în această etapă a concursului urmând a fi selectate formaţiile cu cel mai bun nivel de prezentare pentru participarea la faza finală.

Calendarul manifestărilor pentru faza zonală este următorul: 2 martie 2014 - faza zonală Dorna la Căminul Cultural Panaci, 9 martie - faza zonală Câmpulung la Căminul Cultural Vama, 16 martie  - faza zonală Rădăuţi la Căminul Cultural Frătăuţii Noi, 23 martie - faza zonală Humor la Căminul Cultural Corlata, 6 aprilie - faza zonală Fălticeni la Căminul Cultural Dolheşti, 13 aprilie - faza zonală Suceava la Căminul Cultural Stroieşti.

 

Concursul vizează patru segmente şi se desfăşoară pe opt secţiuni

Concursul vizează patru segmente: Copii (până la vârsta de 14 ani), Cămine culturale,

Case de cultură, Formaţii consacrate (Grup vocal „Altiţa” Bilca, Grup vocal „Bucovina” Calafindeşti, Grup folcloric „Floare de mălin” Mălini, Formaţia de jocuri bărbăteşti „Trilişeşti” Iaslovăţ şi Ansamblul de cântece şi dansuri „Arcanul” Fundu Moldovei, formaţii cu „valoare de patrimoniu cultural” recunoscute la nivel naţional).

Festivalul-concurs se desfăşoară pe următoarele secţiuni: 1 - Ansamblu de cântece şi dansuri - orchestră sau fanfară + jocuri populare + solişti instrumentişti şi vocali, 2 - Formaţie de obiceiuri - exclus obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou, 3 - Grup folcloric - taraf tradiţional sau grup instrumental (fluiere, viori) + jocuri populare + cântece de grup, 4 - Grup vocal  - instrumental, 5 - Grup vocal, 6 - Formaţie de jocuri populare de bărbaţi, 7 - Formaţie de jocuri populare de perechi, 8 - Formaţie de jocuri populare pe generaţii.

 

Câştigătorii locurilor I vor fi selectaţi pentru a participa la faza finală a concursului

Câştigătorii locurilor I din fiecare zonă vor fi selectaţi pentru a participa la faza finală a concursului. Nu se acceptă în concurs Obiceiuri de peste an prezentate numai de către copii, nu se admit instrumente muzicale nespecifice folclorului din zonă (saxofon, taragot, chitară, orgă etc.) şi nu se admite substituirea muzicii prin suport digital (CD).

Criteriile orientative de evaluare a concurenţilor vizează instrumentele specifice zonei folclorice pe care o reprezintă, repertoriul specific vetrei folclorice, corectitudinea şi acurateţea acordajului, respectarea acompaniamentului tradiţional, tempoul adecvat fiecărui gen şi tip de joc, autenticitatea costumului, calitatea interpretării, prezenţa scenică, încadrarea în timpul prevăzut de regulament.

 

Data limită de înscriere este cu o săptămână înaintea desfăşurării fiecărei faze zonale

Data limită de înscriere (Fişa de înscriere se depune la sediul CCPCT Suceava, str. Universităţii nr. 48, se trimite prin poştă sau la tel./fax 0230.530.126) este cu o săptămână înaintea desfăşurării fiecărei faze zonale.

Costurile ocazionate de deplasarea la fazele zonale vor fi suportate de participanţi, iar cele de la faza finală de către organizatori.

Tuturor participanţilor li se vor acorda diplome care vor atesta capacitatea formaţiei folclorice de performer în activităţi culturale.

Faza finală va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, în perioada 18-20 iulie 2014, la Câmpulung Moldovenesc, unde vor participa câştigătorii locurilor I.

Laureaţilor din faza finală li se vor acorda premii în bani (pentru locurile I, II şi III) şi diplome de excelenţă pentru formaţiile consacrate. Premianţii vor avea prioritate în participarea la manifestările culturale naţionale şi internaţionale la care CCPCT este organizator sau partener.         

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din luna martie începe faza zonală a Festivalului-concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”.
 Vizualizări articol: 970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Din luna martie începe faza zonală a Festivalului-concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei